Stresul - sindromul noului mileniu

Sindromul noului mileniu, stresul, afecteaza zilnic milioane de oameni din intreaga lume. Cauzele stresului sunt diferite, dar toate au repercusiuni grave asupra sanatatii. Oamenii care sunt supusi continuu acestui sindrom, perioade lungi de timp, devin coplesiti de tensiune, furie, frica si frustrari, ceea ce duce la instalarea cronica a unei puternice stari anxioase. Ca urmare, secretia de adrenalina creste, tensiunea arteriala si frecventa cardiaca vor avea valori marite, si pot aparea atacuri de panica.
Pe plan mental se observa o reducere a capacitatii de memorare si concentrare. Apar tulburari de somn, depresie, precum si alte tulburari de dispozitie (nervozitate, irascibilitate). Tulburarile de somn afecteaza astazi peste 20% din populatia tarilor industrializate. Aceste tulburari sunt responsabile pentru enorm de multe probleme de sanatate, dintre care cele mai grave sunt accidentele vasculare cerebrale si atacurile cardiace.
Atat in lume cat si in Romania, stresul este intr-o continua crestere, afectand oamenii din jurul nostru, fapt vizibil zi de zi. Factorii de stres sunt multipli si au componente atat externe cat si interne, astfel 48% din cei afectati spun ca stresul are impact negativ asupra vietii personale si profesionale, 31% spun ca au dificultati in gestionarea responsabilitatilor de munca si familiale. Pentru angajatori, costurile anuale legate de ingrijirea sanatatii afectate de stres sunt de exemplu de 300 miliarde dolari in SUA (American Psychological Association, American Institute of Stress, NY, 2014).
Homeopatia ajuta organismul sa infrunte mai bine pe termen scurt situatiile stresante.
Studiile privind locul homeopatiei in alegerea medicatiei pentru tratarea tulburarilor de anxietate arata ca 79% din utilizatorii de homeopatie au incredere ca medicamentele homeopatice pot trata stresul, iar 41% au utilizat deja medicamente homeopatice pentru tratarea acestei maladii (Studiul IPSOS - Franta 2012). Acelasi studiu arata ca pacientii utilizeaza din ce in ce mai mult medicamente homeopatice, astfel in 2004 numarul utilizatorilor reprezenta 39%, fata de 2012 cand numarul lor a crescut pana la 56%. Un numar tot mai mare de pacienti, respectiv 77%, au incredere in homeopatie, iar 83% dintre francezi au declarat ca medicii si in special farmacistii ar trebui sa propuna mai des medicamentele homeopatice pacientilor lor.
Medicamentele homeopatice sunt utilizate, in principal, pentru ca au o eficacitate dovedita, sunt naturale, sunt practice si usor de administrat si sunt in recomandarea medicilor.
Persoanele active, in special cele tinere, sunt supuse in fiecare zi unei activitati intense, suprasolicitante. Acestea acuza o capacitate diminuata de atentie si memorie, stari de emotivitate crescuta, agitatie si nervozitate. Pe timpul noptii, calitatea si durata somnului sunt afectate, reflectandu-se prin treziri nocturne care pot merge pana la insomnii. Pentru a nu afecta capacitatea de concentrare, de memorie si atentia, specialistii BOIRON recomanda un tratament eficient care vine in intampinarea nevoilor pacientului stresat, fara a avea reactii adverse, fara a interactiona cu alte medicamente, care nu da dependenta si nici nu induce somnolenta diurna, pe timp de zi, in care acesta trebuie sa fie activ.
Exista in homeopatie medicamente care se adreseaza unei anumite simptomatologii - de exemplu, aconitum napellus, belladonna, calendula officinalis, viburnum, chelidonium, abrus precatorius, care sunt indicate in starile de anxietate lejera sau moderata si tulburarilor de somn. Acestea se pot administra separat, sau se regasesc intr-un singur preparat homeopatic, care se gaseste pe piata.
BOIRON vine cu un medicament homeopatic ce acopera toate simptomele cauzate de sindromul de stres, care se prezinta sub forma de comprimat, este adresat tuturor categoriilor de varsta, este practic de utilizat (comprimatele se dizolva in cavitatea bucala) si eficace (72% dintre utilizatori resimt o ameliorare din primele zile).
In afara de tratamentul specializat recomandat in urma unui consult la un medic homeopat, exista metode care sunt la indemana fiecaruia pentru a preveni instalarea sindromului de stres cu toate consecintele sale: o alimentatie sanatoasa, multe legume si fructe crude sau mai putin procesate termic, miscarea in aer liber, sportul, drumetiile si alte metode de relaxare in aer liber si, nu in ultimul rand, detensionarea psihica.
Alte articole despre