Yoga: cele mai bune pozitii pentru a combate stresul

Yoga: cele mai bune pozitii pentru a combate stresul
  calendar_month   update 20 Sep 2013, ora: 13:21   photo_cameraYoga: cele mai bune pozitii pentru a combate stresul    
Foarte multe persoane sufera de anxietate, stres sau depresie iar de cele mai multe ori solutia cea mai simpla este sa apeleze la un tratament medicamentos.

Cu toate ca tratamentele care se afla pe piata la ora actuala sunt destul de eficiente pentru tratarea acestor probleme, numeroase studii au demonstrat ca si yoga poate fi o modalitate foarte buna pentru a le combate.

Desi exista numeroase pozitii pentru yoga, doar cateva te ajuta sa te eliberezi de stres si sa fii in perfecta armonie:

Extensie pe verticala

96979.jpg

Cunoscuta si sub numele de Uttanasana, aceasta pozitie ajuta la eliberarea stresului daca este mentinuta cel putin doua minute.

">6 miscari simple de yoga pentru un abdomen plat


Trebuie sa stai in picioare, dreapta, cu mainile pe langa corp apoi sa ridici mainile spre tavan dupa care sa te apleci in fata pana cand poti atinge picioarele cu varful degetelor. Trebuie sa te arcuiesti astfel incat capul sa ajunga in dreptul picioarelor.

Arcuire in fata

65972.jpg

Cunoscuta si sub numele de Janu Sirsasana, aceasta pozitie te ajuta sa ai o minte limpede, te ajuta sa te relaxezi si ajuta la sanatatea ficatului si a rinichilor.

Trebuie sa te asezi cu sezutul pe podea, sa tii spatele drept si picioarele intinse unul langa altul. Genunchii trebuie sa ramana perfect intinsi si trebuie sa te arcuiesti in fata pana cand ajungi cu fruntea pe picioare.

Cobra

96978.jpg

Cunoscuta si sub numele de Bhujangasana, aceasta pozitie intareste spatele, bratele si umerii, elimina stresul si regleaza ciclul menstrual.

Trebuie sa te intinzi pe burta, sa ridici fruntea si sa te sprijini in brate. Bratele trebuie sa fie perpendiculare pe podea iar spatele se arcuieste inspre spate. Repeta miscarea de cate ori poti.

Podul

96977.jpg

Cunoscuta si sub numele de Setu Bandha Sarvangasana, aceasta pozitie este foarte buna pentru coloana, ajuta la detensionarea musculara si stimuleaza picioarele obosite.

">Durerile de spate: 6 miscari de yoga simple si eficiente


Trebuie sa te asezi pe spate cu genunchii indoiti si bratele intinse pe langa corp. Soldurile trebuie ridicate spre tavan, pastrand palmele, bratele si umerii lipiti de podea.

Stand in cap

96980.jpg

Cunoscuta si sub numele de Salamba Sirsasana, aceasta pozitie este esentiala pentru creier, prin intermediul ei asigurandu-se o mai buna circulatie a sangelui catre celulele creierului.

Pune o patura sub cap si foloseste-te de brate pentru ca pozitia sa fie cat mai usor de realizat. Capul si bratele trebuie sa formeze un triunghi iar greutatea trebuie sa lasata pe cap si brate dupa care trebuie sa ridici picioarele spre tavan. Coloana vertebrala si picioarele trebuie sa fie in linie dreapta.

Autor: Daniela Mitran
Recomandari