Ce indicatii au plantele medicinale? (1)

Ce indicatii au plantele medicinale? (1)
  calendar_month   update 30 Iun 2003, ora: 14:15      
Produsele naturale pot trata anumite tulburari digestive, de stres, de oboseala... Totusi, chiar daca plantele medicinale au o seama de calitati, este necesar sa avem o buna igiena de viata si sa ne prezentam la medic ori de cate ori este nevoie sau in cazul in care simptomele persista. Mai trebuie amintit ca unele tratamente nu sunt recomandate femeilor gravide si copiilor. Concluzia: inainte de orice tratament, chiar si cu plante medicinale, cereti sfatul unui specialist.

Plantele care trateaza:

Tulburari digestive
Anghelica: Mancati incet mestecand foarte bine fiecare aliment si luati putina anghelica; este un tratament foarte bun pentru digestiile mai lente si dificile. In combinatie cu urzica, isi sporeste eficacitatea.
Scortisoara: In afara de gustul bun, scortisoara favorizeaza digestia si are un efect carminatic (destinde stomacul si reduce flatulentele). Are si proprietati antiseptice.

Sarcina
Patrunjelul: Bogat in saruri minerale si vitaminele A si C, patrunjelul favorizeaza lactatia si stimuleaza digestia. Folosit in apa pentru baie, el actioneaza impotriva pistruilor.

Maracinele de padure (rugul): Contribuie la reducerea senzatiei de oboseala care se datoreaza hipotensiunii din primele luni ale sarcinii. Aceasta planta activeaza menstruatia. Este, deci, prudent sa cereti sfatul unui medic.

Ghimbirul: In afara calitatii de stimulator sexual, ghimbirul este eficace si impotriva greturilor din primele luni de sarcina. Se poate lua si pentru combaterea raului de masina. Atentie, insa, nu toate plantele sunt recomandate femeilor gravide. Cereti sfatul medicului pentru eventualele contraindicatii.

Lipsa dorintei sexuale
Ghimbirul: Excitant al sistemului neuro-hormonal avand o actiune benefica asupra fertilitatii. Actioneaza asupra procesului de fabricare a spermei, imbunatatind in acelasi timp mobilitatea spermatozoizilor.

Ginseng-ul: Contine vitaminele B si C si acizi aminati. Tonic intelectual si fizic. Bogat in oligo-elemente, enzime, glucide, ginseng-ul actioneaza asupra glandelor cortico-suprarenale care produc hormonii masculini. Se recomanda a se lua dimineata, el putand provoca tulburari de somn (insomnii). Nu consumati in acelasi timp excitanti de tipul cafea, ceai etc.

Salvia: Contine estrogeni naturali care stimuleaza apetitul sexual. In combinatie cu ghimbirul, efectul ei se dubleaza. Este recomandata si impotriva bufeurilor si a depresiilor in timpul menopauzei.

Recomandari