Iaurt pentru tratarea acneei

Iaurt pentru tratarea acneei
  calendar_month        
Iaurtul are proprietati antibiotice, fiind un constituent dietetic care imbunatateste sistemul imunitar, in acelasi timp distrugand si opring cresterea bacteriilor care cauzeaza acneea.

In plus este o solutie naturala si sanatoasa.

Iaurtul furnizeaza substante nutritive esentiale pielii precum vitaminele si mineralele, distrugand bacteria care cauzeaza acneea. Proprietatile sale antibiotice previn aparitia acneei si vindeca pielea oferindu-i un aspect imbunatatit.

Bacterii benefice

Iaurtul este produs prin fermentarea naturala a bacteriilor din lapte. Dupa completarea procesului, lactoza care este prezenta in laptele normal este transformata in acid lactic.

Una din conceptiile gresite despre iaurt spune ca acesta intensifica infectiile daca este aplicat pe corp datorita faptului ca este intesat de bacterii.

Cu anumite exceptii, acest lucru nu are o baza reala - dupa fermentarea laptelui, ceea ce ramane sunt doar bacterii folositoare.

Asta se intampa deoarece toate bacteriile daunatoare sunt distruse datorita nivelului inalt de pH.

Astfel iaurtul nu este toxic pentru pielea acneica, daca nu cumva exista alte afectiuni pentru care iaurtul este contraindicat de catre dermatolog.
Nivel inalt al pH-ului

Deoarece iaurtul are un nivel inalt de pH si naturii sale acide, unele bacterii care sunt foarte vulnerabile in fata acestui pH acidic sunt distruse.

Acest tip de bacterii sunt cele care cauzeaza acneea, iritatia pielii si alte tipuri de infectii.

Expertii sustin ca eruptiile acneice sunt cauate de lipsa anumitor vitamine si minerale vitale din organism. Acest lucru este compensat de mastile cu iaurt aplicate pe eruptii.

Aceste vitamine si minerale ajuta deasemenea in intarirea sistemului imunitar, prevenind problemele ulterioare.

Natura acida a iaurtului omoara si baterii precum propini bacteria care contrubuie in primul stadiu al dezvoltarii acneei.

Motivele pentru folosirea iaurtului sunt numeroase, dar faptul ca "Natura este cel mai bun remediu" ar putea fi o motivatie suficienta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

poem
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right