Imunitatea in sezonul rece

Imunitatea in sezonul rece
  calendar_month        
Peste 70% din afectiunile de raceala si gripa de care sufera populatia in sezoanele mai reci - de toamna si iarna - sunt provocate si de o scaderea a imunitatii organismului.

Imunitatea organismului sau sistemul imunitar, cum mai este numit, cuprinde mecanismele de aparare ale organismului fata de agentii nocivi externi lui. Daca agentii patogeni sunt in cantitati mici, sistemul imunitar face fata cu succes atacului.

Exista situatii cand sistemul imunitar este depasit, este slabit si are nevoie de ajutor pentru a face fata agentilor patogeni. In special in perioadele reci, in care factorii externi sunt determinanti pentru starea de sanatate a organismului, imunitatea organismului trebuie protejata intens.

Imunitatea este redusa de o serie de factori ca: alimentatie nerationala, insuficienta tuturor vitaminelor lipo si hidrosolubile (A,D,E,F, si C, B, acid folic, valina, etc.) si a micro- si macro-elementelor, - mod de viata pasiv, stresul si excitarea nervoasa indelungata, fumatul, abuzul de alcool si narcoticele, poluarea mediului inconjurator, utilizarea excesiva a medicamentelor de sinteza (antibiotice, anticonceptionale, preparate hormonale, corticosteroide, etc).

Specialistii din domeniul medical vorbesc despre doua tipuri de imunitate: innascuta si dobandita. Imunitatea innascuta este genetica si nu suporta modificari de-a lungul vietii. Imunitatea dobandita poate fi sustinuta si modelata prin contactul cu diversi antigeni, prin vaccinare, prin dieta si prin includerea in alimentatie a unor suplimente alimentare care sa ajute organismul sa isi refaca fortele.

Rolul suplimentelor alimentare care contribuie la cresterea imunitatii organismului este acela de a intarii imunitatea dobandita.

A venit sezonul rece atunci cand familia, prietenii sau colegii nostri sunt doborati de gripa si raceala. Cum ne aparam preventiv impotriva bolilor de sezon?

Compania Vitacare iti propune sa intampini lunile de iarna cu un sistem de preventie eficient si recomanda:

Imunoplus este recomandat pentru cresterea rezistentei organismului la infectii marind capacitatea de lupta impotriva bolilor in general. De aceea este util persoanelor cu rezistenta scazuta la boli, in pregatirea organismului pentru sezonul de iarna si pentru refacerea organismului dupa perioade lungi de boala.

MegaImun poate avea efecte benefice in mentinerea capacitatii organismului de a absorbi oxigenul. Este considerat o importanta sursa de substante imunomodulatoare ce pot influenta pozitiv organismul in adaptrea acestuia la conditiilor de mediu.Megaimun combate deterioarea prematura a celulelor in urma agresiunii cu toxine si poate reprezenta o alternativa eficienta de refacere a organismului in afectiuni oncologice si a bolilor degenerative.

Astragalus este cunoscut pentru actiunea benefica privind refacerea numarului de celule rosii din maduva osoasa. De asemenea, produsul AstraGalus poate stimula productia de interferon a organismului, putand actiona ca antiviral si tonic cerebral si avand efecte pozitive in afectiuni ale ficatului (hepatite) si actionand impotriva efectelor toxice ale chimioterapiei.

IMUNOPLUS de la Vitacare intareste sistemul imunitar prin formula sa speciala , unica pe piata din Romnia, care combina extract de echinaceea si pulbere de chimen negru. Imunoplus contribuie la cresterea rezistentei organismului la infectii crescand capacitatea de lupta impotriva bolilor in general sau ajuta la refacerea organismului dupa perioade lungi de boala, in perioada unor eforturi intelectuale si fizice prelungiteSpre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea actioneaza indirect, anihiland microbul prin cresterea raspunsului imun al corpului, adica a capacitatii sale de lupta si aparare. Studiile asupra mecanismului de actiune al echinaceei au demonstrat ca ea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si de asemenea o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante anti-infectioase naturale).

Pe langa efectul de a multiplica celulele de aparare ale organismului, echinaceea se pare ca poate depista si distruge o serie de virusi, cei mai comuni fiind cei ai racelii si gripei. Studiile efectuate pe pacienti carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat ca la acesti indivizi incidenta aparitiei virusului gripal a scazut cu 50% in comparatie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.

IMUNOPLUS contribuie, prin efectul chimenului negru, si la detoxifierea organismului favorizand eliminarea substantelor nocive a caror acumulare ar conduce in timp la dereglari in buna functionare a organismului. Pulberea de chimen negru este recunoscuta pentru proprietatile sale curative. Este folosit in mod traditional pentru a creste capacitatea de aparare a organismului fata de boli atat la copii cat si la adulti.

IMUNOPLUS este un supliment benefic persoanelor cu tuse persistenta, restanta dupa raceli sau viroze si persoanelor cu o sensibilitate pronuntata a aparatului respirator si care racesc frecvent, precum si la astmatici si fumatori. Prin componentele antioxidante, calmante si nutritive din pulberea de chimen negru, IMUNOPLUS asigura un suport optim pentru cresterea imunitatii si calmeaza tusea iritativa. In plus IMUNOPLUS contribuie prin efectul chimenului negru la detoxifierea organismului favorizand eliminarea substantelor nocive a caror acumulare ar conduce in timp la dereglari in buna functionare a organismului.

Megaimun
Compania Vitacare recomanda produsul Megaimun care datorita extractului din fructe de Shisandra cheinensis poate avea efecte benefice in mentinerea capacitatii organismului de a absorbi oxigenul. Acesta planta este considerata o importanta sursa de substante imunomodulatoare ce pot influenta pozitiv organismul in adaptarea acestuia la conditiilor de mediu.
52648.jpgDe asemenea, Megaimun combate deterioarea prematura a celulelor in urma agresiunii cu toxine si poate reprezenta o alternativa eficienta de refacere a organismului in afectiuni oncologice si a bolilor degenerative.

Shisandra cheinensis are rol antiinflamator, protector hepatic exceptional, adaptogen (stimuleaza selectiv functiile organismului ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic, imunitar; creste capacitatea organismului de a raspunde rapid la stres fara expunerea indelungata la efectele negative ale cortizolului; stimuleaza sinteza substantelor adaptogene adrenalina si noradrenalina), reduce efectele cardio si hepatotoxice ale chimioterapiei, reduce riscul aparitiei cancerului de piele secundar expunerii la toxice carcinogene, antioxidant, detoxifica limfa, reda frumusetea si stralucirea pielii in eczeme, urticarii, candidoze, alergii si alte afectiuni dermatologice, imbunatateste respiratia in congestie pulmonara, astm, emfize

Astragalus
Produsul AstraGalus contine extract din radacina de astragalus membranaceus, una din cele mai complexe plante medicinale, cunoscute pentru actiunea benefica privind refacerea numarului de celule rosii din maduva osoasa. De asemenea, produsul AstraGalus poate stimula productia de interferon a organismului, putand actiona ca antiviral si tonic cerebral si avand efecte pozitive in afectiuni ale ficatului (hepatite) si actionand impotriva efectelor toxice ale chimioterapiei.

76941.jpg


Astragalus este una dintre cele mai complexe plante medicinale. Administrat in doze terapeutice, Astragalus reface pana la normal numarul de celule T (o forma specifica de celule albe) la pacientii bolnavi de cancer, SIDA etc.. Polizaharidele din Astragalus stimuleaza activitatea corticala a pituitarei-adrenale si reface numarul de celule rosii fabricate in maduva oaselor in cazul leucemiilor. S-a mai demonstrat de asemenea ca astragalus stimuleaza productia proprie de interferon a organismului fiind astfel util in tratarea bolii Alzeimer, hepatita C, suport pentru chimoterapie si intarirea functiei imunitare.

Astragalus are o actiune deosebita in protejarea si intarirea sistemului imunitar in general si are actiuni foarte clare in boli specifice. Pentru sistemul imunitar stimuleaza limfocitele T si celulele "ucigase naturale" NK, mareste productia de imunoglobuline (IgA, IgG) Spectrul de actiune imunostimulator insa mult mai larg incluzand: gripa, infectii ale tractului respirator, hipertensiune arteriala, inflamatii, diabet, boli hepatice inclusiv Hepatita C, Cancer.

Are de asemenea activitati anti-virale (inclusiv virusurile de Hepatita), anti-bacteriene (inclusiv diferite forme de streptococ) anti-inflamatoare, diuretice (ajuta la eliminarea fluidelor din organism).

In Statele Unite, cercetatorii au condus cu succes investigatii care au condus la concluzia ca Astragalus poate fi un tratament alternativ pentru persoanele bolnave de Cancer al caror sistem imunitar este compromis de chimio si radio terapie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ghmn
  • person

    ""ua￯oare sunt viea￯ile unora...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right