Menta - 20 boli pe care le amelioreaza

Menta - 20 boli pe care le amelioreaza
  calendar_month        
Te poti baza pe menta in tratamentul bolilor digestive, in acnee sau contra sinuzitei.

Uleiurile din menta, in special mentolul si mentona, relaxeaza muschii netezi ai tractului intestinal, ajutand la calmarea crampelor.

Mentolul este decongestionant, subtiaza mucusul, fiind un ajutor pretios in raceli si pentru combaterea tusei.

Menta este de asemenea si un ingredient puternic in preparatele pentru tratarea pielii iritate, arse.Bolile ameliorate de menta

acnee
artrita
varsaturi
mirosuri corporale
raceala si gripa
tuse
lipsa de energie
oboseala
flatulente
picioare obosite
dureri de cap
indigestie
sindromul intestinului iritabil
greturi matinale
migrena
dureri corporale
sinuzita
piele iritata, sensibila
dureri de gat
intepaturi, muscaturi

Menta in istorie

Legenda greceasca spune ca atunci cand zeul Pluto s-a indragostit de nimfa Menthe, sotia acestuia, Proserpine, a innebunit de gelozie si a transformat-o pe Menthe intr-o planta pe care o cunoastem astazi sub numele de menta. Romanii foloseau menta in preparate culinare, iar grecii o foloseau in scopuri wellness.

Ce contine menta?

Menta contine peste 100 compusi identificati, a caror compozitie exacta variaza, ca in cazul oricarei alte plante, in functie de locul unde a crescut aceasta si de varietatea respectiva. In general, menta contine uleiul volatil numit mentol, care relaxeaza spasmele intestinale, calmeaza durerile abdominale si actioneaza ca decongestionant si calmant in aplicare topica. Ea contine si flavonoidele rutina, luteolina, hesperidina si eritrocina, care au proprietati antivirale si antioxidante.

Ce spune stiinta?

Ca adjuvant digestiv, menta e greu de depasit, desi nu a fost studiata de multe ori. Majoritatea studiilor s-a concentrat pe uleiul de menta, nu pe menta in sine, pentru a analiza capacitatea sa de a combate simptomele intestinului iritabil.

Recent, un studiu iranian a aratat ca subiectii care au luat capsule cu ulei de menta de 3 ori pe zi, timp de 8 saptamani, se simteau foarte bine, nu mai sufereau de dureri. Un alt studiu, taiwanez de data aceasta, a demonstrat ca bolnavii de sindromul intestinului iritabil care luau capsule cu ulei de menta cu 15-30 minute inainte de masa sufereau mai putine balonari si dureri abdominale.

Autor: Nuage

Recomandari