Murele te feresc de cancerul de colon!

Murele te feresc de cancerul de colon!
  calendar_month        
Cancerul de colon este una dintre cauzele majore de deces.

Aceasta boala devastatoare este tot mai intalnita in zilele noastre, in timp ce dietele cu alimente procesate fac mii de victime.

O dieta privata de nutrienti esentiali este unul dintre factorii care duc la aparitia cancerului de colon.

Cercetatorii descopera in fiecare zi numeroase legaturi intre alimentatie si aparitia bolilor, in special a cancerului. Poti adauga in dieta ta alimente importante, care contin cantitati mari de fitonutrienti. In acest fel se reduce riscul aparitiei unor boli fatale.

Intr-un studiu recent, cercetatorii au descoperit ca o dieta care include si cateva grame de mure pe zi duce la micsorarea riscului de cancer cu 45%. Concentratia mare de polifenoli din aceste fructe influenteaza digestia. Murele sunt benefice si pentru preventia cancerelor digestive.

Murele , benefice in prevenirea si tratarea cancerului

Un alt studiu a relevat faptul ca peste 2000 de gene sunt responsabile pentru reglarea sanatatii digestive. Aceste gene sunt influentate de consumul de alimente procesate, grasimi hidragenate sau zahar, ducand la aparitia si dezvoltarea cancerului. Murele adaugate in dieta duc la stabilizarea acestor gene.

Murele, care contin o varietate de compusi anticancerigeni, au un efect benefic asupra genelor implicate in dezvoltarea cancerului. Compusii activi din mure ajuta la inhibarea tumorilor canceroase si suprimarea activitatii unei proteine care accelereaza dezvoltarea cancerului. Murele ajuta si la reducerea inflamatiilor canceroase.

Cantitatile mari de antioxidanti si antocianine pot reduce riscul aparitiei mai multor afectiuni, printre care diabet, dementa, infact sau afectiuni cardiovasculare. Compusii din fructele de padure au o activitate intensa care ajuta la stimularea tractului intestinal.

Murele nu sunt singurele fructe de padure care au numeroase beneficii asupra organismului. Mai poti include in dieta si afine, coacaze, capsuni, zmeura sau fragute.

Antioxidantii puternici continuti de mure ajuta la prevenirea cancerelor de colon si contribuie la stoparea dezvoltarii tumorilor. Murele au proprietati anticancer inhiband productia unei proteine numita beta-catenina, care contribuie la formarea tumorilor.

In urma consumului de mure, incidenta tumorilor a scazut cu 50% in cazul persoanelor care sufereau de colita, o afectiune care favorizeaza aparitia cancerului de colon.

Murele, bogate in vitamine si nutrienti

Acidul clorogenic care se gaseste in aceste fructe impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Consumate proaspete, murele au proprietati depurative, laxative si antidiareice, in acelasi timp. De asemenea, reprezinta o sursa importanta de acid folic, care asigura buna functionare a sistemului nervos. Aceste fructe sunt la fel de benefice si in privinta neoplasmelor orale.

Murele contin 84% apa, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C si E. Sunt bogate in tanini, acid citric, zahar, proteine, flavone, saruri minerale, calciu, magneziu, fosfor si potasiu.

Murele regleaza actiunea melaninei (pigmentul care da culoarea pielii), fiind utile celor cu dereglari ale acestei substante. Murele au si calitati de imbunatatire a acuitatii vizuale, refac integritatea cavitatii bucale si celulele lezate ale tubului digestiv. In plus, sunt indicate persoanelor astenice carora le sangereaza des gingiile.

Autor:Mihaela Rotaru
Recomandari