Produse naturale pentru dureri de stomac

Produse naturale pentru dureri de stomac
  calendar_month        
Recomandarile de mai jos ajuta in prevenirea si combaterea durerior de stomac, ele grabind vindecarea alaturi de tratamentle alopate.

In cazul gastritelor acute se recomanda aplicarea de comprese calde cu infuzie de musetel pe regiunea epigastrica si un post alimentar de 1-2 zile timp in care se beau numai infuzii neindulcite de plante. Urmeaza apoi un regim lejer cu supe crema de legume si produse lactate, in timp introducand carnea slaba de pasare sau de vitel.

Infuzie de sunatoare (o lingurita flori la o cana cu apa). Se beau doua cani pe zi, jumatate cantitate inainte de mese, jumatate cantitate dupa mesele principale.

Ulei de sunatoare - cate o lingutita intre mesele principale. Are actiune antiinflamatoare, antibacteriana, antiseptica cicatrizanta si antidepresiva. Nu se utiluizeaza in sarcina si alaptare.
In cazul in care tratamentul se face in timpul verii, este contraindicata expunerea la soare a pielii deoarece planta contine o substanta fotosensibilizanta.

Infuzie din flori de galbenele (doua lingurite flori la o cana cu apa). Se beau doua cani pe zi, prima pe stomacul gol iar cea de a doua intre mese. Este un cicatrizant si calmant al mucoasei.

Infuzie din flori de salcam (o lingurita flori la o cana cu apa ). Se beau doua cani pe zi. Calmeaza senzatiile de arsura.

Infuzie din frunze de zmeura (o lingurita frunze la o cana cu apa). Se beau doua cani pe zi, intre mese. Contribuie la micsorarea aciditatii.

Decoct din radacini de obligeana (o lingurita radacini la o cana cu apa ). Se beau doua, trei cani pe zi intre mese.

Pulbere de radacini de oblgeana, cate o jumatate de lingurita, de doua, trei ori pe zi inaintea meselor principale.
Este un bun pansament gastric care favorizeaza epitelizarea ulceratiilor gastrointestinale.

Macerat la rece din radacina de lemn dulce (jumatate lingurita radacina de lemn dulce la o cana cu apa macerat timp de 8 ore). Se bea in cursul unei zile.

Infuzie obtinuta dintr-o lingura amestec in parti egale din radacina de lemn dulce si musetel la o cana cu apa. Infuzia se bea treptat in cursul unei zile.
Radacina de lemn dulce are actiune antiinflamatoare de tip cortizonic, este antibacteriana si antitoxica.

Pulbere din frunze de patlagina, cate o jumatate lingurita, de 2-3 ori pe zi.

Infuzie de patlagina (doua linguri planta la o cana cu apa). Se ia cate o inghititura la 2,3 ore.
Patlagina are actiune emoilenta, cicatrizanta si bacteriostatica.

Cura cu suc de cartofi (sucul de cartofi se foloseste numai proaspat). Se bea cate o jumatate de pahar de suc inainte de masa de dimineata timp de doua, trei saptamani mai ales primavara si toamna inaine de a incepe perioadele dureroase.

Cura cu suc de varza alba cruda. Sucul se foloseste imediat dupa preparare. Se bea cate o jumatate de pahar de trei, patru ori pe zi cu 40, 50 de minute inainte de masa. Cura dureaza o luna si se face mai ales primavara si toamna inainte de a incepe durerile.

Cura cu Kefir. Se consuma 1-1,5l pe zi timp de cate doua luni sau pana ce dispar ulceratiile mucoasei stomacului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cat se poate de complicat
  • person

    "that's the way to do it"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right