Tratamente naturiste pentru ulcer

Tratamente naturiste pentru ulcer
  calendar_month        
In ziua de azi frecventa ulcerului pe fond nervos este in conitnua crestere in randul populatiei, iar tratamentele medicamentoase pentru el din ce in ce mai putin utilizate, in favoarea curelor naturiste.

Ulcerul este de doua tipuri: ulcer gastric si ulcer duodenal. Ambele tipuri provoaca dureri abdominale severe, disconfort digestiv si complicatii severe, daca nu sunt tratate.

Ulcerul gastric
Reprezinta o forma mai "silentioasa" de ulcer, cu frecventa ceva mai scazuta si cu manifestari care de multe ori trec neobservate.

Stomacul nu se confrunta cu durerile vii ale ulcerului duodenal si uneori nici cu indigestia, ci doar cu dureri de slaba intensitate, localizate in epigastru, senzatii de dificultate la inghitire sau arsuri si apasare care pot iradia in zona lombara.

Apare mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina A sau la cele cu istoric de ulcer in familie, in special la rudele de gradul intai.

Ulcerul gastric devine sever cand se "malignizeaza", mai ales daca este determinat de complicatiile bacteriei Helicobacter Pylori, un microb in forma de spirala, care traieste de regula in stomac si care din cauza formei sale specifice in spirala lezeaza iremediabil tesuturile stomacului si duodenului.

Ulcerul gastric se poate remedia cu succes cu ajutorul reflexoterapiei, prin presarea urmatoarelor puncte, timp de 8-10 minute: punctul 22 (plexul solar), punctul 19 (duodenul), punctul 17 (stomacul).

De asemenea, tratamentele naturiste constau in:

-cure cu sucuri din fructe neacide, cum sunt bananele si avocado
-cure cu sucuri de legume: morcov, sfecla rosie, spanac
-cura cu 3 linguri de preparat de aloe/zi
-suc de orz verde, 3 x 50 ml/zi
-infuzie calmanta, preparata din 20 gr. galbenele, 20 gr. troscot, 20 gr. tataneasa si 10 gr. Roinita, cate 1 lingurita din fiecare, amestecate cu 250 ml apa fiarta
-cataplasma abdominala cu lut amestecat cu ceapa rasa, tinuta pe regiunea dureroasa 3 ore/zi

Ulcerul duodenal
Reprezinta forma "galagioasa" de ulcer, cu frecventa ridicata intre 25 si 40 de ani, mai des la barbati decat la femei.

Apare mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina 0 sau la cele cu istoric de ulcer duodenal in familie, in special la rudele de gradul intai.

Ulcerul duodenal nu se malignizeaza niciodata. Durerea abdominala este vie, insotita de stari de voma, transpiratii reci ale fruntii si senzatie de pierdere a echilibrului. Se mai amelioreaza in pozitia culcat, cu genunchii stransi la piept.

La fel ca si in cazul ulcerului duodenal reflexoterapia da rezultate notabile, alaturi de tratamentele naturiste:

-carbunele de tei, inghitit de 3 ori/zi
-polen, de 2 ori/zi, inainte de dejun si pranz
-cataplasma abdominala calda cu infuzie de coada calului sau frunze de tataneasa, aplicata pe zona dureroasa, dupa servirea mesei

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right