Cina romantica la Casa Select
history_edu ele.ro calendar_month 23 Nov 2006, 12:07
Era prima noastra intalnire si aveam destul de multe emotii. Ma invitase sa ne intalnim la Casa Select - un restaurant elegant din centrul Bucurestiului. Nu mai fusesem niciodata aici, dar din cate imi spusese El este un loc unde se mananca deosebit de bine si la preturi destul de mici.
Atmosfera plina de mister si pasiune
M-a surprins inca de la intrare atmosfera - cadrul era semi-intunecat, peretii colorati in nuante de mov-pruna si albastru, la fel ca si restul mobilierului, iar chelnerii ne asteptau zambitori la intrare, gata sa ne serveasca.
Ceea ce se putea citi din ambianta misterioasa si plina de romantism a localului era clar: avea sa fie o cina minunata alaturi de El. Am fost invitati sus, in salonul amenajat special pentru evenimente deosebite - evenimente deosebite cum era si aceasta cina.
Un chelner a venit imediat sa ne aduca un meniu. Specificul restaurantului Casa Select este, asa cum am aflat ulterior din meniu, romanesc si international.
Cum imi plac mancarurile traditionale, am ales ca aperitiv Somon Fume si apoi Spaghete Carbonara. Se pare ca el este ceva mai indraznet, motiv pentru care si-a ales ficatei cu vin si usturoi ca aperitiv si la felul principal salau cu usturoi in crusta de cartof. Dupa ce am comandat, a inceput sa imi povesteasca despre vacanta de vara pe care o petrecuse in prea-frumoasa Venetie. Se pare ca apucase sa stea acolo in jur de trei saptamani, timp in care s-a indragostit total de acest oras.
Delicatete si rafinament
Nu a apucat, din pacate, sa imi povesteasca totul, intrucat aperitivele au venit deosebit de repede, impreuna cu vinul casei. Ceea ce m-a frapat inca de la inceput a fost delicatetea cu care erau aranjate aperitivele - somonul fume in bucatele micute alaturi de feliute subtiri de lamaie era pur si simplu imbietor, la fel cum ficateii cu vin si usturoi serviti cu mult rafinament te tentau cu un miros pur si simplu divin.
Cel de-al doilea fel de mancare a sosit foarte repede dupa ce ne-am terminat aperitivele. Spaghetele mele miroseau delicios si erau deosebit de bine preparate, cu un sos alb gros si aburind. Cu toate acestea, ochii imi erau numai la salaul cu usturoi servit in crusta de cartof care nu numai ca arata si mirosea deosebit, dar dupa rapiditatea cu care l-a terminat El cred ca era si minunat de gustos.
Cei mai buni papanasi din Bucuresti
Am continuat sa mancam in liniste, in timp ce El isi continua povestirea verii petrecute la Venetia. Am terminat de mancat si am continuat sa discutam vrute si nevrute, despre cinema, muzica si calatorii. La sugestia Lui am cerut meniul pentru a vedea ce deserturi ne putea oferi Casa Select .
Am ales clatite cu inghetata, dar chelnerul ne-a sugerat sa luam si o portie de papanasi cu dulceata si smantana spunandu-ne ca sunt cei mai buni din Bucuresti - mai buni decat cei facuti de bunica in copilarie. Am zis sa incercam, cu toate ca l-am privit cu ochi banuitori pe chelner.
Atunci cand a venit desertul, am inteles de ce ne spusese chelnerul ca sunt cei mai buni papanasi pe care i-am gustat vreodata. Nu doar aspectul sugera acest lucru, dar o singura inghititura din ei ne-a facut sa ne dam seama ca sunt cu adevarat extraordinari si am cerut inca o portie. Oricat de bune ar fi fost clatitele, acestea au ramas in farfurie, pana cand am savurat impreuna ambele portii de papanasi.
Am plecat dupa inca o jumatate de ora de discutii aprinse pe diverse teme de la Casa Select. In suflet imi ramasese inca atmosfera plina de mister si romantism din restaurant, pe care o luasem cu mine. Simteam ca plutesc si aveam o stare de totala liniste. Simteam ca vom mai reveni in acest loc minunat impreuna.
Pentru mai multe date despre restaurant Casa Select puteti citi pe www.gastronomie.ele.ro sau pe www.casaselect.ro.
Alte articole despre