Deochiul, o problema sociala?

Deochiul, o problema sociala?
  calendar_month        
Cred ca fiecare dintre noi cand vede pe strada o persoana de o frumusete rara, in timp ce se minuneaza de atributiile acesteia, repeta de 3 ori "ptiu ptiu, sa nu se deoache" in gand. De ce facem lucrul acesta? Pai, pentru ca incercam sa ne aparam de teribila boala, deochiul.

Ce este de fapt deochiul

Deochiul este cea mai cunoscuta si raspandita boala de natura magica. Aceasta se manifesta atunci cand o persoana, invidioasa pe frumusetea alteia ii arunca o privire rautacioasa si pazmuitoare. Cei mai afectati de acest rau sunt copii, adolescentii, tinerii insuratei, gravidele dar si animalele si plantele. Cel ce este deocheat prezinta indeosebi dureri de de cap, cascaturi, stari de greata, tiuituri in ureche, hemoragii nazale, febra.

Superstitie sau realitate?

Desi se bucura de un numar mare de adepti, existenta deochiului este adesea pusa la indoiala. Multi cercetatori spun ce deochiul este pur si simplu un dezechilibru de energie, in timp ce altii sunt de parere ca este un fenomen paranormal, vrajitoresc. Faptul ca desi se cunosc simptomele dar nu se poate determina clar cauza acestora, ridica multe semne de intrebare in jurul acestui subiect.O parere unanim accepta este aceea conform caruia deochiul este un rau accidental facut cuiva. Acest rau este determinat de admiratia fata de un lucru frumos. Adeptii ferventi al diferitelor secte si culte considera ca deochiul este o manifestare a diavolului care poate cauza si moartea victimei daca aceasta nu se intoarce catre Dumnezeu si nu se roaga pentru sufletul sau.

Descantece

Ca e un dezechilibru energetic sau doar o superstitie, cu totii ne lovim, cel putin o data, de aceasta pacatoasa stare de disconfort. Tocmai de aceea, oameni mai mult sau mai putin celebri, au fabricat o sumedenie de modalitati de inlaturare a acesteia: descantece, ritualuri etc. De la ata rosie legata de manuta copilului pana la dat in bobi, caile sunt variate. Ideea de baza este ca totii incercam sa luptam impotriva deochiului.

Cea mai cunoscuta si cea mai eficace metoda, este dupa parerea mea "Tatal nostru", rugaciune spusa de trei ori de catre o persoana in varsta, credincioasa, incarcata cu energii pozitive. In timpul rugaciunii, persoana care spune de deochi casca, semn cum ca victima chiar este deochiata. Cascatul presupune o eliberare de energie si o forma de stimulare a centrilor energetici, lucru bun de altfel.

Multi spun ca daca crezi in deochi, atunci cazi victima acestuia, daca nu, nu. Este o parere destul de simplista, avand in vedere ca sunt atatia oameni care nu cred si cu toate acestea au semnalat dureri de cap neobisnuite, stari de greata si cascaturi desi nu simteau oboseala. Acum cine stie, poate faptul ca noi credem, atrage dupa sine energii negative si invoca stari de disconfort. Greu de crezut, dar posibil.

De retinut este insa faptul ca, desi se incearca sa se dea mai multe explicatii acestui fenomen, deochiul a ramas inca un mister nedescifrat. Chiar daca nu credeti, mai bine nu experimentati deochiul, si daca, doamne fereste vi se intampla, rostiti macar o data in gand "Tatal Nostru". Sa nu va fie de deochi!

Recomandari