Mango: afla-i povestea!

Mango: afla-i povestea!
  calendar_month        
Intr-un sfert de secol, marca Mango le-a cucerit si pe "fashionistele" cele mai exigente.

Iata care este povestea unei marci cu caracter!

Da-mi numele unei case de pret-a-porter spaniole de succes: ai raspuns Mango sau Zara? Cele doua marci sunt concurente ce se bat in tesuturi vaporoase. Sa ne concentram asupra celeia al carei nume vine de la fructul delicios si dulce.

Mango isi datoreaza numele fructului cu acelasi nume, pe care unul dintre cei doi frati fondatori, Isak Andic, l-a gustat in timpul unei calatorii in Filipine.

Cei doi frati creatori ai marcii Mango, Isak si Nahman, veneau din Turcia si au imigrat in Spania in perioada adolescentei.

Isak, dupa o calatorie in Asia, revine cu un stoc de tricouri, pe care le vinde alaturi de fratele sau in piete, la pret dublu. Vazand ca afacerea merge, cei doi au inceput apoi sa confectioneze propriile lor modele.Dupa acest debut inventiv, Mango a cunoscut o evolutie vertiginoasa care a plasat-o in randul marcilor celor mai populare in randul consumatoarelor de la oras.

Imbracamintea propusa de ei urmarea 4 linii: sport, de oras, de seara si blugi. In plus, Mango ofera la fiecare colectie elemente clasice, de baza, dar si tendinte.

Firma isi datoreaza extinderea pe plan international unui sistem de franciza, unde obligatia principala este implantarea punctelor de vanzare in artere din centrul oraselor sau din marile galerii comerciale.

Noua imagine a brand-ului Mango este data de cele doua surori, Monica si Penelope Cruz, care si-au pus si ele amprenta asupra colectiei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right