Clanul lupilor - prima "poveste fantastica slava"

Clanul lupilor - prima "poveste fantastica slava"
  calendar_month        
Lungmetrajul Clanul lupilor / Wolfhound are la baza romanul cu acelasi nume ("Wolfhound") de Maria Semyonova, autoare a mai multor bestseller-uri rusesti, roman publicat in 1 200 000 exemplare, un numar fara precedent in lumea romanului fantastic rusesc.
Ca regizor a fost ales Nikolai Lebedev, al carui ultim film, "Zvezda" ("The Star"), i-a pus talentul intr-o alta lumina. Standardele lui artistice cu privire la regie, la efectele vizuale si la utilizarea computerului pentru obtinerea efectelor grafice din "Zvezda" au demonstrat capacitatea lui Nikolai Lebedev de a realiza un film cu un buget mare, iar dupa cateva discutii, s-a decis ca regizorul insusi sa scrie scenariul pe baza romanului amintit.


Prima "poveste fantastica slava"
Ultimul dintre membrii tribului Cainilor Suri devine un razboinic temut sub numele Wolfhound. Scapand ca prin minune din minele subterane, Wolfhound porneste in calatorie, alaturi de tovarasul lui, Liliacul de Pamant, hotarat sa se razbune pe Maneater, cel care nimicise tribul Cainilor Suri.
Dupa ce ajunge, in sfarsit, la castelul in care isi duce viata dusmanul lui de moarte, Maneater, pe care il omoara cu salbaticie, Wolfhound ii elibereaza pe cei doi prizonieri din carcera subterana, pe inteleptul Tilorn si pe sclava Niilit. Acestia il urmeaza pe Wolfhound in orasul Galirad, sfasiat acum de lupte continue. In speranta ca va salva orasul de la distrugere, guvernatorul Galiradului ii acorda tanarului razboinic Vinitar mana fiicei sale, Elen, in schimbul juramantului acestuia ca va apara Galiradul.
In lunga sa calatorie catre pamanturile viitorului ei sot, tanara printesa il roaga pe Wolfhound sa o apere de primejdiile care apar la tot pasul. Acceptand sa o slujeasca pe printesa, Wolfhound se vede prins in vartejul unor evenimente misterioase, care vor dezvalui adevaratul scop al calatoriei lor...
O productie de o amploare fara precedent


89151.jpg

Amploarea proiectului pentru "Wolfhound of the Grey Dog Clan" (ulterior numit doar "Wolfhound") este fara precedent in cinematografia postsovietica. Niciun alt film fantastic nu s-a mai turnat in Rusia, si, in mod evident, niciunul bazat pe cultura si istoria nationale. Clanul lupilor / Wolfhound reprezinta nu numai prima "poveste fantastica slava" in randul productiilor rusesti, dar si momentul introducerii unui nou tip de personaj pozitiv, filmul raspunzand cerintelor cinefilului autentic rus, insetat de dorinta de a viziona filme realizate in propria sa tara.

Filmarile au inceput in iunie 2004, incluzand sase saptamani petrecute in Slovacia. In acest timp, s-au construit mai multe platouri de filmare in Moscova - orasul antic Galirad (cu o suprafata de 5 km2), sanctuarul, camerele interioare din castelul lui Maneater si drumul de traversare prin Prepona. In septembrie, filmarile erau reluate de catre Mosfilm si finalizate in decembrie 2004. Perioada de postproductie, ceea ce include si realizarea efectelor vizuale, a durat aproximativ un an.

Efectele speciale din film, de la machiaj, tatuaje, garderoba, efecte vizuale, decoruri si pana la construirea unui intreg oras - Galirad, sunt cele care fac ca productia fantastica Clanul lupilor / Wolfhound sa fie una de o amploare deosebita gata sa umple salile de cinematograf din Romania incepand din 3 august 2007.
Filmul va rula la cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex si Studio din Bucuresti, iar in tara, poate fi vizionat la Cluj, la cinema Arta.Recomandari