Tarantino viziteaza Sin City

Tarantino viziteaza Sin City
  calendar_month        
Intr-un moment neasteptat, producatorii filmului SIN CITY au primit o vizita din partea unui alt regizor care nu este strain de domeniul "pulp". Quentin Tarantino ("Kill Bill", "Jackie Brown", "Pulp Fiction") a venit la locul filmarilor, la invitatia lui Robert Rodriguez si a fost platit cu 1 dolar ca sa filmeze o secventa extinsa in povestea "The Big Fat Kill".

Tarantino si Rodriguez au mai lucrat impreuna la filme precum "Desperado", "Four Rooms" si "From Dusk Till Dawn". Recent, Rodriguez a compus muzica pentru "Kill Bill 2", al lui Tarantino, tot pentru un dolar. Dar exista de mult o diferenta de opinie intre cei doi in ceea ce priveste viitorul cinematografiei - filmul sau video digital. Pentru a marca un punct de partea sa, Rodriguez i-a aratat lui Quentin cateva dintre experimentele pe care le-a filmat la inceput pentru SIN CITY.

Tarantino: "Era prima data cand vedeam cum este aceasta lume si mi-am zis: `Dumnezeule!`. Ei chiar realizeaza imaginile orasului si siluetele pe care le indragesc si toata iluminarea, toate unghiurile camerei - totul. Eram interesat."

Tarantino fiind incantat, Rodriguez l-a invitat sa petreaca o zi ca "regizor invitat". "Stiam ca Quentin va reactiona la acest material si m-am gandit ca va fi o sansa grozava pentru el sa vina la Studiourile Troublemaker si sa vada cum este sa lucrezi cu actorii in sfera digitala. In plus, eu am filmat foarte repede, asa ca l-am avut acolo o zi, dar a fost de parca ar fi stat o saptamana. Am facut atat de multe lucruri."

Si Frank Miller s-a gandit ca va fi grozav. Miller: "A fost fascinant sa lucrez cu Quentin pentru ca el are un stil asa de diferit de Robert. Toti trei avem o sensibilitate la cultura pop si un macabru simt al umorului, asa ca a fost o potriveala buna. Eram ca trei copii intr-un fort, care aveam o minge."

In final, Tarantino a regizat secventa din "Big Fat Kill" in care Dwight si Jackie Boy conduc prin ploaie, cu Dwight convins ca mortul Jackie Boy vorbeste cu el. Lui Tarantino i s-a dat frau liber.

Rodriguez: "Noi am vrut intr-adevar marca lui Quentin asupra scenei. Stiam ca el va produce ceva aparte si a venit asa de bine pregatit incat ne-a facut pe mine si pe Frank sa parem niste prapaditi. Avea planificate toate cadrele, o idee clara pentru o imagine unica si chiar i-a cerut lui Clive Owen sa isi articuleze replicile tare in timpul scenei (Clive a trebuit sa ia pauza 5 minute ca sa-si invete monologul, pe care se astepta sa-l inregistreze mult mai tarziu. El l-a impresionat pe Quentin atunci cand s-a intors si a spus: "Cred ca il stiu." Clive a nimerit-o)"

Clive Owen: "Era foarte neobisnuit sa ti se spuna ca un alt regizor vine doar ca sa faca o scena, dar dupa aceea, cand i-am vazut pe Quentin, Robert si Frank impreuna, totul a inceput sa capete sens. Toti incercau sa realizeze acelasi lucru, fiecare in felul sau si parea foarte natural."

In acelasi timp, Tarantino recunoaste ca vede meritele tehnicii digitale. "Robert nu putea alege o scena mai buna pentru a ilustra foloasele cinematografiei digitale. Ai o ploaie care cade peste masina, ai o tona de apa ce izbeste masina si vrei sa ai fiecare picatura de apa luminata, exact cum cade. Mi-am dat seama ca trageam asta pe film, ar fi luat o vesnicie ca sa reusesc, iar sunetul ar fi fost distrus. Dar in loc sa ma cramponez sa captez totul perfect, totul privea numai interpretarea si producerea. A fost foarte amuzant."

Dar in ciuda succesului colaborarii lor la SIN CITY, Rodriguez ridica stacheta pentru urmatoarea lor intalnire. "Urmatorul lucru pe care il vom face impreuna va fi la pret dublu.", a rostit el: "Va fi o nota de plata de 2 dolari dupa asta".Discuta despre filme pe www.cineplus.ro .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ganduri din alte lumi...
  • person

    "scriu, zilnic fara a avea pretentia ca am sa devin intr-o buna zi o cella serghi."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right