The Grudge

The Grudge
  calendar_month        
Un film cu replici gen "Hello? Hello?", usi care se deschid singure, fond sonor cu scartaituri, caraituri si muzica greoaie.

Un oribil blestem domneste intr-o casa din Tokyo. Crime inspaimantatoare si cadavre in saci de gunoi...un copil speriat, o pisica neagra, multi japonezi si cativa americani preocupati de job-urile lor, care vor deveni victime ale blestemului doar pentru ca au intrat in casa respectiva. Un barbat isi omoara din gelozie sotia si copilul apoi se sinucide. Un scenariu demn de la stirile de la ora cinci. Blestemul se propaga ca un virus si nimeni nu poate gasi antidotul. Cadavrul femeii ucise se taraste mecanic si caraie infiorator, imprastiindu-si peste tot podoaba capilara iar copilul speriat, cu mutrisoara varuita pentru un plus de groaza, atrage victimele prin plansul sau. Karen (Sarah Michelle Gellar) incearca sa desluseasca misterul casei bantuite dar sfarseste prin a-si pierde prietenul, si el victima a blestemului.

Filmul se termina in coada de peste. Karen ramane totusi in viata, sau nu ?

Ce o sa invatati din filmul asta? O sa invatati sa spuneti "Hello!?" in japoneza si o sa aflati ca acolo e musai sa te descalti cand intri intr-o casa. Asta demonstreaza ca desi groaza si inexplicabilul isi dau mana intr-un mod reusit in The Grudge, scopul regizorului japonez de a terifia prin orice mijloace este atins cu greu. Sau oi fi eu prea greu de impresionat?
De fapt nu sunt greu de speriat. Simpla idee de a trai, intr-un oras ca Tokyo, ma ingrozeste. Sa nu poti comunica si sa nu-i poti intelege pe cei din jur sa vezi numai japonezi, mici si desi, sa nu stii ce contin conservele japoneze... Asta da cosmar,nu ?
Distributie The Grudge

monteur: Jeff Betancourt
producator: Sam Raimi
muzica: Christopher Young
operator: Lukas Ettlin, Hideo Yamamoto
scenarist: Takashi Shimizu, Stephen Susco
actor: Sarah Michelle Gellar, Bill Pullman, Jason Behr, William Mapother, Clea DuVall, KaDee Strickland, Grace Zabriskie
regizor: Takashi Shimizu

Citeste mai multe despre film pe www.cineplus.ro .

Recomandari