Ce cauta de fapt angajatorii?

Ce cauta de fapt angajatorii?
  calendar_month        
Sunt foarte multe anunturi in care se cauta persoane dinamice, perseverente, cu bune abilitati de comunicare, etc. Indiferent de profilul jobului, compania urmareste inainte de toate profitul.

Cat ar suna de urat, la un nivel mai mic si angajatul doreste acelasi lucru: sa faca profit pentru a-si satisface nevoile sau dorintele sale!

Am scris articole legate de lucruri specifice referitoare la modul in care ar trebui sa te porti la un interviu, ce ar trebui sa spui sau sa nu spui in fata unui angajator la un interviu.

Cu acest articol vreau sa merg putin mai in profunzime. La un moment dat chiar am primit o serie de intrebari de la un cotidian privind modul in care poti deveni de neinlocuit la un loc de munca.

La un anumit nivel lucrurile se intersecteaza. Inainte de a merge la orice interviu trebuie sa fii capabil sa raspunzi la patru intrebari fundamentale foarte simple:

1. in ce fel consideri ca ceea ce stii sa faci poate conduce la cresterea numarului de clienti al companiei?
2. in ce fel consideri ca prin angajarea ta compania va reusi sa mentina actualii clienti?
3. cat consideri ca ar putea creste productivitatea companiei prin angajarea ta?
4. in ce fel angajarea ta poate ajuta compania sa economiseasca bani?


Sunt patru intrebari simple. Insa in acelasi timp sunt puternice pentru ca sunt profund legate de realitatea practica. Avand in minte raspunsurile la aceste intrebari, orice angajare sau mentinere a unui loc de munca va deveni mult mai usoara!

Intru-un anumit fel si angajatorul este tot un angajat, al statului insa! La fel ca si angajatul are de platit anumite taxe, are anumite cheltuieli fixe si anumite cheltuieli variabile! Profitul este tinta initiala atat a companiilor cat si a indivizilor! Vine apoi si dorinta de dezvoltare sau dorinta de a ajuta comunitatea, insa numai dupa ce tinta initiala (profitul) este indeplinita.

Daca nu poti avea raspunsuri precise la cele patru intrebari de mai sus, angajarea ta va fi dificila. Nu la fel de dificila va fi inlocuirea ta, daca nu ai raspunsuri clare la intrebarile de mai sus. Chiar si dupa ce vei fi angajat va fi necesar sa-ti revizuiesti abilitatile si atitudinea astfel incat raspunsurile tale la cele patru intrebari de mai sus sa fie unele pertinente.

Am o intrebare: tu ca angajat ai plati ratele unei masini care nu-ti apartine de exemplu? Cu siguranta ca nu, probabil ar fi un semn al nebuniei sa preiei cheltuieli ale unor terti cu care nu ai nicio legatura!

Mergand mai departe, la fel si o companie, va incerca sa aiba acele cheltuieli care se pot dovedi a fi investitii! Intr-un fel sau altul cheltuielile curente trebuie sa fie in legatura directa cu plusul valoare care se poate reflecta in serviciile aduse clientilor.

Cele patru intrebari sunt o provocare! Poti alege sa le ignori! Este cea mai simpla si mai comoda varianta, sa nu fii insa surprins ca la un moment dat nu o sa-ti mai gasesti un job sau ca esti dat afara de la actualul job fara sa intelegi de ce. Un job inseamna mai mult decat un timp de lucru, inseamna un plus valoare pe care-l poti aduce.

Aducand acest plus valoare, si nu ma refer la a sta peste program ci de a gasi cai stralucite de a face mai bine anumite lucruri astfel incat sa se poata cuantifica in cifre rezultatul muncii tale. Este o provocare pe care o poti accepta sau nu!

Abilitatile tale si atitudinea ta pot fi valoaroase numai daca sunt in legatura directa cu raspunsul la cele patru intrebari pe care le reiau mai jos:



1. in ce fel consideri ca ceea ce stii sa faci poate conduce la cresterea numarului de clienti al companiei?
2. in ce fel consideri ca prin angajarea ta compania va reusi sa mentina actualii clienti?
3. cat consideri ca ar putea creste productivitatea companiei prin angajarea ta?
4. in ce fel angajarea ta poate ajuta compania sa economiseasca bani?


Stiu ca nu este un articol comod, sper insa sa-si dovedeasca utilitatea in activitatea fiecarei persoane care il citeste!

Atunci cand vei merge la un interviu si vei fi intrebat diferite lucruri sa ai in minte raspunsurile de mai sus. Degeaba esti o persoana inteligenta daca nu corelezi inteligenta ta cu raspusurile la cele 4 intrebari! La fel si pentru a-ti pastra un loc de munca sau a promova nu-i de-ajuns sa depui efort maxim sau sa stai peste program ci inainte de toate trebuie sa corelezi activitatile tale cu raspunsurile la cele patru intrebari. Cu cat vei avea raspusuri mai precise pe care le poti aplica cu atat vei fi mai cautat!



">54338.jpg




Scris de Marian RUJOIU, Manager Trainer - Extreme Training

The way to excellence!
http://www.traininguri.ro
http://www.marian-rujoiu.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Rasismul
  • person

    "indiferenta naste monstrii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right