10 alimente care iti curata organismul

10 alimente care iti curata organismul
  calendar_month   update 23 Dec 2009, ora: 12:36      
Cand vrei sa-ti cureti organismul de toxine periculoase, mancarea este cel mai bun medicament. Vei fi uimita sa afli ca multe dintre alimentele tale preferate au si putere de detoxifiere asupra ficatului, intestinelor, rinichilor si pielii, prevenind acumularea toxinelor.

Merele

Deoarece merele contin cantitati importante de pectina, un tip de fibra care se leaga de colesterol si de metalele grele din corp, si care se elimina apoi, curatand astfel intestinele.

Afinele

Afinele reprezinta unele dintre cele mai puternice alimente cu proprietati terapeutice, caci contin aspirina naturala ce combate inflamatia si usureaza durerile. Afinele actioneaza si ca antibiotice, blocand bacteriile in tractul urinar, prevenind astfel infectiile. Ele au si proprietati antivirale, blocand toxinele care incearca sa treaca din fluxul sangvin in creier.

Varza

Varza contine numerosi compusi anticancerigeni si antioxidanti, ajutand ficatul sa distruga hormonii in exces. Varza curata si tractul digestiv si neutralizeaza compusii daunatori din fumul de tigara. Varza creste si abilitatea ficatului de detoxifiere.

Telina si semintele de telina

Telina si semintele de telina curata sangele si contin multi compusi anti-cancer. Semintele contin peste 20 substante antiinflamatorii, fiind excelente pentru combaterea efectului toxic al tigarilor.

Macesele

Curata-ti tractul urinar de bacterii si virusuri cu ajutorul maceselor, care contin substante antibiotice si antivirale.

Semintele de in si uleiul din seminte de in

Incarcate cu acizi grasi esentiali, in special cu omega-3, semintele de in si uleiul fabricat din acestea sunt esentiale pentru curatarea organismului.

Usturoiul

Consuma usturoi pentru a elimina bacterii periculoase, paraziti intestinali si virusuri localizate in speical in sange si intestine. Usturoiul ajuta si la curatarea arterelor, dar are si proprietati antioxidante si anticanceroase. In plus, usturoiul curata tractul respirator, avand actiune expectoranta, de eliminare a depositelor de mucus din plamani si sinusuri.

Grepfrut

Consuma un grepfrut rosu la micul dejun pentru a beneficia de fibrele de pectina care curata sangele de colesterol si organismul de metale grele. El contine si compusi antivirali ce lupta cu virusurile.

Lamai

Excelente pentru detoxifierea organismului, lamaile contin cantitati importante de vitamina C, necesara corpului pentru fabricarea unei substante importante, o coenzima numita glutation. Glutationul ajuta ficatul sa prelucreze si sa detoxifice substante chimice periculoase.

Algele marine

Studiile au aratat ca algele marine se leaga de reziduurile radioactive din corp si formeaza complecsi cu metalele grele, aliminandu-le astfel din organism. In plus, ele sunt pline de minerale si micronutrimente.Recomandari