4 alimente de consumat zilnic

4 alimente de consumat zilnic
  calendar_month        
Noul trend printre cei care sunt la dieta? Mancarea mai multa, dar mai sanatoasa! Incearca aceste superstaruri nutritionale pentru un rezultat mai extraordinar decat suma partilor lor!

1. Spanacul

Spanacul este un excelent aliment contra osteoporozei si colesterolului. El este un excelent constructor de oase, continand vitamina K, calciu si magneziu. Contine de asemenea si o cantitate mare de flavonoide, antioxidanti care previn cancerul. Spanacul este o sursa extraordinara de vitamine A si C, care deblocheaza arterele si reduc riscul de boli cardiovasculare.

2. Ouale

Cercetarile noi au aratat ca nu avem de ce ne teme de oua in ceea ce priveste colesterolul. In sfarsit, calitatile sale nutritionale sunt recunoscute. E si normal, la urma urmei ceva care contine toate ingredientele pentru dezvoltarea unei noi vieti nu poate fi decat bun!

Ouale reprezinta o sursa buna de proteine, continandu-i pe toti cei 8 aminoacizi esentiali. Proteinele sunt esentiale pentru a te simti indestulata si pentru a avea energie. De aceea, ouale se recomanda a fi consumate la micul dejun.

3. Merele

Merele contin fibre solubile si insolubile, care reduc colesterolul. Unii medici le recomanda chiar dupa mesele copioase, cu grasimi. Merele reduc riscul de boli cardiovasculare. Mestecarea merelor stimuleaza producerea de saliva, care spala petele de pe dinti si iti improspateaza respiratia instantaneu.

4. Dovleacul

Dovleacul contine cantitati enorme de vitamina A, un nutriment necesar pentru vederea nocturna, care e greu de gasit in general in alimente. Culoarea portocalie intensa a dovleacului provine de la carotinoidele continute, care sunt de fapt antioxidanti ce protejeaza ochiul de agresiuni.

Si semintele de dovleac sunt benefice pentru sanatate. Ele contin o cantitate semnificativa de L-triptofan, un aminoacid care ajuta la prevenirea depresiei. De asemenea, in seminte se mai gaseste si magneziu, eficient contra bolilor cardiovasculare, obezitatii abdominale si diabetului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Independenta?
  • person

    "indiferenta naste monstrii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ie Traditionala Alisi 2
Shop Ele.rochevron_right