Ai grija ce grasimi consumi, dar si cat consumi!

Ai grija ce grasimi consumi, dar si cat consumi!
  calendar_month        
Principala concluzie formulata la Reuniunea Internationala a Expertilor in Nutritie, care a avut loc in perioada 1-2 februarie 2009 la Barcelona, este aceea ca, in alimentatie, calitatea grasimilor consumate are o importanta majora. Reuniunea a avut drept tema "Insemnatatea pentru sanatate a calitatii grasimilor din alimentatie" si a reunit 40 de experti din 25 de tari, care se numara printre liderii mondiali in domeniul alimentatiei, hranei si sanatatii.

"Cele mai recente studii prezentate la Barcelona au aratat ca exista inca o mare confuzie in ceea ce priveste grasimile bune si cele rele, fapt reflectat in alimentele pe care oamenii le consuma. De asemenea, studiile au demonstrat ca in multe tari calitatea grasimilor consumate nu respecta actualele recomandari nutritionale internationale", a declarat profesorul Ricardo Uauy, presedintele Uniunii Internationale pentru Stiinte Nutritionale (IUNS).

"In cadrul reuniunii am cazut de acord asupra recomandarilor nutritionale privind calitatea optima a grasimilor in alimentatie, raportandu-ne la consensul international la care cercetatorii au ajuns recent. In concordanta cu misiunea IUNS, vom demara un program de comunicare a acestor recomandari atat catre profesionistii in nutritie, dar si catre publicul larg. Actiunile noastre vor avea in vedere motivarea publicului de a-si insusi recomandarile si de a le pune cu usurinta in practica.", a continuat profesorul Uauy.

Romania a fost reprezentata la reuniune de catre profesorul Dan Mircea Cheta, presedintele Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa si Director de Cercetare al Institutului pentru Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N.C. Paulescu". "Luand in considerare patologia existenta in Romania, estimez ca la noi in tara situatia privind calitatea grasimilor consumate este similara cu cea reflectata in studiile prezentate la Barcelona. Intentionez sa comunic si colegilor mei concluziile acestei intalniri, urmand ca dupa aceea sa le analizam cu atentie, tinand cont si de particularitatile tarii noastre in privinta alimentatiei.", a declarat acesta.

Reuniunea Internationala a Expertilor reprezinta primul pas al unei campanii globale ce vizeaza informarea consumatorilor privind consumul de grasimi pentru ca acestia sa faca alegerile benefice pentru sanatate.

Reuniunea Internationala a Expertilor a fost condusa de profesorul Ricardo Uauy, presedintele Uniunii Internationale pentru Stiinte Nutritionale (IUNS), alaturi de un comitet stiintific director din care au facut parte profesorul Pekka Puska, co-presedinte (Director General, National Institute for Health and Welfare, Finlanda), Connie Diekman M.Ed, RD, FADA (Director of University Nutrition, Washington University din St Louis), profesorul Ibrahim Elmadfa (Director, Institute of Nutritional Sciences, University of Vienna), profesorul Bert Koletzko (Head of Div. Metabolic Diseases and Nutritional Medicine, Dr. von Hauner Children's Hospital, Ludwig-Maximilians-University din Munchen) si Hans Zevenbergen M.D. Ph.D. (Category Nutrition Director, Unilever Research and Development).

Reuniunea Internationala a Expertilor a fost finantata printr-o sposorizare educationala acordata de catre Unilever.

Despre IUNS

Uniunea Internationala pentru Stiinte Nutritionale a fost infiintata la Londra, in anul 1948. Misiunea sa este de a promova cooperarea specialistilor in nutritie la nivel international, a incuraja cercetarea si schimbul de informatii privind stiintele nutritionale prin organizarea de congrese si conferinte, dar si de a oferi o metoda eficienta de comunicare si colaborare cu alte organizatii de profil. IUNS are, de asemenea, un important rol de consultanta pentru Organizatia pentru Nutritie si Agricultura (FAO), Organizatia pentru Sanatate Mondiala (WHO), dar si pentru UNICEF. In prezent, IUNS are sediul in Los Angeles.Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati www.iuns.org

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Craciunul magic
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right