Alimente potrivite in functie de grupa sanguina

Alimente potrivite in functie de grupa sanguina
  calendar_month        
Peter J. D`Adamo, un medic american a fost primul care a analizat si verificat o dieta in functie de grupa de sange .

In acest sens, medicul a decis sa scrie si o carte intitulata "Eating Right 4 Your Type", carte al carei scop a fost de a imbunatati alimentatia oamenilor si care care a avut un succes incredibil.

Rezultatul studiilor


Inainte de a scrie cartea, medicul Peter J. D`Adamo a facut un studiu pe un esantion pe 6617 persoane.

In urma cercetarii s-a descoperit ca 78% dintre acestia (care au tinut dieta recomandata de doctor in functie de grupa de sange), au avut parte de imbunatatiri simtitoare in ceea ce priveste starea generala de sanatate. In principiu, cele mai mari imbunatatiri au fost descoperite la nivelul digestiei, al energiei si al stresului.

Dincolo de imbunatatirile aduse starii de sanatate, multi dintre participantii la studiu au reusit sa ajunga la greutatea recomandata, fara sa se abtina de la mancare.

Alimente pentru grupa de sange A

Persoanele care au grupa sanguina de tip A sunt considerate a fi persoane inclinate spre vegetarianism.

De aici rezulta faptul ca acestea ar trebui sa aiba o alimentatie bazata in general pe produse vegetale care includ fructe, legume, frunze etc.

Mai mult decat atat, majoritatea produselor de carne si lactatele ar trebui evitate. Daca totusi se doreste consumarea unor astfel de alimente acestea ar trebui sa fie organice.

Carnea de peste (in special de somon) este cea mai recomandata pentru persoanele cu grupa sanguina A. De asemenea, ca si produse vegetale se recomanda alimente precum: broccoli, spanac, rosii si alte legume crescute in mod natural.

In acelasi timp sucurile naturale de fructe sunt o varianta foarte sanatoasa ca si alimentatie pentru persoanele cu grupa de sange A.

Alimente pentru grupa de sange B

Persoanelor care au grupa de sange de tip B li se recomanda sa aiba un regim alimentar destul de echilibrat, format atat din produse de origine animala, cat si vegetala.

Aceste persoane au nevoie de un nivel ridicat de proteine in dieta lor, asadar daca te afli in aceasta categorie ar trebui sa consumi periodic carne de pui, peste, curcan, oua si lactate.

Pe de cealalta parte sunt recomandate legumele verzi, cartofii dulci, ciupercile.

Cele mai bune fructe pentru persoanele cu grupa de sange B sunt bananele, prunele si fructele de padure.

Alimente pentru grupa de sange AB

Daca faci parte din cei care au grupa de sange AB te poti bucura de o varietate mare de alimente, insa exista desigur si exceptii.

De exemplu, carnea rosie, semintele, ciupercile, maslinele, ardeii si fasolea nu iti sunt alimente tocmai benefice.

Alimentele bogate in proteine sunt cele mai bune in acest sens: peste oceanic, legume proaspete si produse lactate.

De asemenea, dintre fructe poti consuma orice, cu mici exceptii: banane, nuca de cocos, mango si guava.

Alimente pentru grupa de sange 0

Persoanele cu grupa de sange 0 sunt considerate a fi mari consumatoare de carne.

Adevarul este ca produsele bogate in proteine sunt cele mai bune pentru acestea. Asadar, poti consuma fara probleme carne rosie, carne de peste, insa trebuie evitate cerealele (in special porumbul).

Ca legume, iti sunt recomandate alimentele precum broccoli si spanac.Autor: Corina Petrea

Recomandari