De ce sa alegi Tofu?

De ce sa alegi Tofu?
  calendar_month        
Tofu este fabricat din boabe de soia, apa si coagulant, sau agent de inchegare.

Este bogat in proteine, fier si calciu si cunoscut pentru abilitatea sa de a absoarbe noi arome prin condimentare sau marinare.

Datorita calitatilor sale de "cameleon" si valorii nutritionale, tofu, un produs de baza al bucatariei asiatice de sute de ani, a devenit popular astazi si in randul vegetarienilor din vest. Atat de popular, de fapt, ca are propriul festival anual si a devenit apropape sinonim cu vegetarianismul insasi. Se gaseste si la noi pe piata, de obicei in hipermarketuri, la produsele vegetariene sau de post.

Tipuri de tofu

Sunt doua tipuri principale de tofu - moale sau compact.

Tofu in bucatarie

Atunci cand gatesti cu tofu va trebui sa scurgi si sa-l presezi intai, pentru a elimina surplusul de apa, iar unele retete iti vor cere sa-l ingheti si sa-l dezgheti inainte.



Valori nutritionale

Tofu este o sursa excelenta de proteine vegetale, si o sursa importanta de calciu si fier. O portie de o jumatate de ceasca de tofu compact are 10.1 g de proteine. Prin comparatie, A ceasca de lapte are 5.1 g proteine, aceeasi cantitate de oua contine 6 g si carnea de vita 26 g.

O jumatate de ceasca de tofu contine 94 de calorii. Comparativ, o cantitate similara de carne de vita contine 331 kcal, iar A ceasca de lapte integral 2% contine 60 kcal.

Tofu este o sursa de proteine saraca in calorii. Pentru fiecare 100 kcal din tofu primesti 11g proteine. Comparativ, la 100 kcal din carnea de vita primesti 6.2 g proteine. Si toate aceste beneficii ale tofu sunt insotite de un aport foarte scazut de lipide si colesterol.

Tofu este alimentul ideal atat pentru vegetarieni cat si pentru cei ce doresc sa-si mentina greutatea fara a se lipsi de valori nutritionale importante.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zodiac zilnic 2009 pentru Capricorn
  • person

    "iata cel mai nou zodiac pentru toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right