Detoxifierea de toamna: 5 retete ieftine si eficiente

history_edu redactia ele.ro calendar_month 11 Sep 2012, 09:15
Esti gata de detoxifierea de toamna ? Curata-ti corpul cu ajutorul a 5 retete ieftine si eficiente care iti ofera si energia necesara pentru zilele mohorate ale toamnei.
Terci de ovaz
Fulgii de ovaz pot fi cea mai "curata" optiune pentru un mic dejun natural ce-ti da energie, perfecta pentru detoxifiere.
1 ceasca fulgi de ovaz 3 cesti de apa 1 lingurita vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/4 ceasca seminte de in 1/2 ceasca nuci sau migdale macinate 1/2 ceasca stafide sau mere rase miere
Cand apa ajunge la fierbere, adauga fulgii de ovaz si lasa-i pe foc mic 15 minute, amestecand regulat. Adauga stafidele, scortisoara si vanilia cu 5 minute inainte de a lua oala de pe foc. Adauga apoi semintele de in si nucile. Mierea poate fi adaugata dupa ce terciul de ovaz s-a racit acoperit.
Supa de varza
Pentru o cura de detofixiere ideala, poti folosi kale, varza albastra creata, dar si varietatea obisnuita de varza este un ingredient bun.
1 varza medie sau o legatura mare de kale 1 ceapa rosie 4 catei de usturoi 2 morcovi 4 rosii proaspete 2 cutii de fasole rosie 1 lingurita boia sare de mare si piper negru, dupa gust
Pune-le ceapa, usturoiul si morcovii cubulete intr-o cratita la foc mic cu ulei de masline si condimente. Adauga apoi deasupra rosiile maruntite si varza tocata, iar apoi fasolea. Adauga apa pentru a obtine consistenta dorita. Fierbere: foc mic, 45 minute.
Ceai de ghimbir si scortisoara
Regimul de dezintoxicare cu un ceai de plante, adaugat unei alimentatii echilibrate, poate avea efecte cu adevarat miraculoase toamna.
2 l apa, cu cat mai putini nitriti si nitrati radacina de ghimbir, o bucata de 5-7,5 cm 2 batoane scortisoara 2 lingurite radacina uscata de papadie 1 lingurita radacina uscata de brusture 3 lingurite praf de seminte de armurariu (ciulinele laptelui) 1/2 ceasca frunze uscate de urzica
Adauga radacina de ghimbir, taiata in cateva bucati, papadia, brusturele, scortisoara si apa intr-o oala. Fierbere: foc mic, 20 minute. Adauga apoi urzica si armurariul. Amesteca usor si lasa infuzia acoperita timp de 20 minute inainte sa o strecori.
Falafel la cuptor
Falafelul vegetarian facut la cuptor poate fi transformat intr-o mancare excelenta pentru detoxificare si poate fi servit cu humus sau pe pat de salata verde.
4 cesti naut fiert 1 cartof mic 1/2 ceapa rosie 2 catei de usturoi mari 4 lingurite zeama de lamaie 1/4 ceasca patrunjel proaspat 1 lingurita chimen 1 lingurita coriandru sare si piper negru dupa gust
Fierbe mai intai cartoful in cubulete, apoi toaca marunt ceapa, usturoiul si patrunjelul si pune-le in blender alaturi de cartofi pana obtii un amestec moale. Adauga condimente dupa gust, apoi pune amestecul la frigider pentru 2 ore. Formeaza chiftele cu o grosime de 3,5 cm si pune-le in cuptorul incalzit pe o hartie de gatit. Lasa-le sa se coaca 15 minute pe o parte, apoi 10 minute pe cealalta, pana au o culoare maronie.
Supa minestrone
Lipsita de paste fainoase si carne, supa minestrone devine o alegere excelenta pentru o cura de detoxifiere.
1 ceapa mare 3 catei de usturoi 2 tulpini telina cu frunze 3-4 lingurite de condimente italienesti (busuioc, oregano, rozmarin etc.) 2-3 morcovi 1 ceasca si jumatate rosii proaspete tocate 1 ceasca si jumatate fasole fiarta 1 ceasca si jumatate naut fiert sare si piper dupa gust
Pune ceapa si usturoiul maruntite in oala cu putin ulei de masline pana devin transparente, apoi adauga telina si condimentele. Dupa cateva minute adauga morcovii, rosiile, fasolea si nautul si apa suficienta. Fierbere: foc mic, 20 minute.
Autor: Iulia Anghel
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





de sters
- person
"va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"