Grepfrutul: o comoara pentru organism!

Grepfrutul: o comoara pentru organism!
  calendar_month        
Sub coaja sa groasa, grepfrutul ascunde comori pentru sanatatea ta! Aliment benefic pentru silueta, el are virtuti anticolesterol, este antiinfectios si chiar anticancer. Grepfrutul amelioreaza circulatia sangvina si este benefic pentru inima.

1. Un aliat al siluetei ultra-eficace!

Grepfrutul se lauda cu un continut de doar 41 cal/100 g, ceea ce reprezinta aproximativ o jumatate de grepfrut. In dieta poti sa-l incorporezi cu usurinta in salate, taiat in cuburi, sau poti sa-i folosesti sucul in loc de otet. Grepfrutul contine si fibre care ajuta tranzitul si stimuleaza secretiile digestive.

Atentie: acidul citric continut in acest fruct nu este acidifiant, asadar nu este periculos pentru cei ce sufera de stomac!

2. Un ajutor anticolesterol

Grepfrutul merita sa fie integrat in meniul zilnic daca ai colesterolul marit. Potrivit unui studiu din 2004, dupa 30 zile de consum a 2 grepfruturi roz sau pomelo pe zi, subiectii au constat scaderea trigliceridelor si a colesterolului.

3. Virtuti pentru inima si circulatie

Gratie antioxidantilor sai, grepfrutul amelioreaza elasticitatea vaselor sangvine, de aceea este benefic pentru circulatie.

4. O arma anticancer

Datorita antioxidantilor si micronutrimentelor sale, printre care cele mai importante sunt narangenina si limonina, grepfrutul intareste sistemul imunitar al organismului in fata agresiunilor ce pot conduce la cancer.

5. Previne diabetul

Grepfrutul nu are efect asupra diabetului instalat, dar este un ajutor pretios in preventie. El ajuta la diminuarea fenomenelor de rezistenta la insulina, ori chiar aceatsa rezistenta perturba metabolismul grasimilor si zaharurilor, ducand la aparitia diabetului.

6. Extractele din samburi de grepfrut

Extractul din samburi de grepfrut este un puternic antibacterian, antifungic si antiviral. Pot fi luate cateva picaturi de 3 ori pe zi pentru prevenirea infectiilor specifice sezonului de iarna. Extractul din samburi de grepfrut mareste rezistenta la infectii, respectand in acelasi timp bacteriile bune, ce ne captusesc mucoasele si intestinele.

De asemenea, extractul din samburi de grepfrut poate fi aplicat pe piele, 2-3 picaturi diluate intr-un pahar cu apa. Astfel se trateaza ranile minore, micozele, leziunile herpetice. Atentie: nu te expune la soare dupa acest tratament, caci risti sa ti se pateze pielea.

La fel, cateva picaturi diluate in apa de udare a plantelor de apartament le poate ajuta sa se apere mai bine contra ciupercilor, mucegaiurilor, ruginii.

7. Un cocteil de vitamine

O jumatate de grepfrut contine 3 sferturi din nevoile zilnice de vitamina C ale adultului. In plus, fructul mai contine vitamina B5 benefica pentru unghii, par si sistemul imunitar. El mai contine siu flavonoide, anti-imbatranire. In variantele rosii sau roz, grepfrutul contine si beta-caroten si licopen (anticancer si boli cardiovasculare).

Atentie la interactiile medicamentoase!

Grepfrutul modifica reactiile enzimatice ale ficatului, perturband deci modul de metabolizare a medicamentelor. Efectele acestui lucru pot fi reducerea sau marirea efectelor acestora. Atentie: nu lua niciodata medicamentele de dimineata cu un pahar mare cu suc de grepfrut. Asteapta macar 4 ore intre medicamente si suc. Daca urmezi un tratament medicamentos de lunga durata, cere sfatul medicului inainte de a te "trata" cu suc de grepfrut.



Recomandari