Indulcitorii: o alegere sigura pentru dieta ta

Indulcitorii: o alegere sigura pentru dieta ta
  calendar_month        
Numai anul trecut, in lume s-au consumat 70,4 milioane de tone de indulcitori in intreaga lume. Aceste substante ne fac viata mai dulce, protejandu-ne in acelasi timp silueta.


Inca de la descoperirea primilor indulcitori care puteau substitui zaharul, avand un continut caloric mult mai scazut, aceste substante au fost starnit controverse, existand voci care sustineau ca indulcitorii schimba compozitia alimentelor.


Chiar si in prezent exista multa neincredere si prejudecati referitoare la folosirea indulcitorilor. Unii sustin ca indulcitorii, in loc sa-ti protejeze silueta, contribuie la aparitia obezitatii.


Altii isi pun intrebari asupra efectelor consumului de indulcitori asupra sanatatii oamenilor. Si totusi, aceste ingrediente, cum sunt aspartamul si sucraloza, au fost testate de sute de ori si oamenii de stiinta au ajuns de fiecare data la concluzia ca acestia sunt absolut siguri pentru consumul uman.


53470.jpg

"Toti aditivii alimentari, inclusiv indulcitorii, care au fost avizati de catre autoritatile europene, sunt atestati ca fiind siguri pentru consumul uman", afirma doamna doctor Camelia Parvan, specialist in siguranta alimentelor si nutritie.


Ce sunt pana la urma indulcitorii? Acestia sunt substante care permit inlocuirea zaharului in unele produse reducand continutul caloric si glucidic al acestora. Eliminand indulcitorii ar fi ca si cum ati condamna la moarte persoanele care sufera de diabet si cele cu dieta controlata.

Recomandari