Micul dejun al femeilor care au grija de silueta lor

Micul dejun al femeilor care au grija de silueta lor
  calendar_month        
Este adevarat ca femeile care iau micul dejun sunt in general mai slabe decat cele care sar peste prima masa a zilei.

Studiile au demonstrat ca cele care evita micul dejun au obiceiuri alimentare mai nesanatoase decat celelalte.


Iata care sunt cele mai recente descoperiri despre acest subiect!

Proteine la micul dejun

Un studiu publicat recent in International Journal of Obesity a relevat faptul ca persoanele supraponderale care au consumat 2 oua pe zi timp de 2 luni in cadrul unui regim hipocaloric, au slabit cu 65% mai mult decat cele care mancau un covrig cu aceeasi valoare calorica.

Nivelele de colesterol si de trigliceride ale consumatorilor de oua au ramas neschimbate in cursul studiului. Autorul studiului, Nikhil Dhurandhar, profesor la Louisiana State University System, subliniaza ca alimentele bogate in proteine, cum sunt ouale, prelungesc senzatia de satietate.

Cafeaua - nu chiar atat de buna

Ar trebui sa renunti la ea daca ai tendinta de ingrasare! In cursul unui studiu recent, Terry Graham a descoperit ca, consumata cu cereale cu continut scazut de zahar, cafeaua cu cofeina mareste glicemia, efect observat pe mai multe ore.

Cercetatoarea crede ca cofeina face ca organismul sa devina rezistent la insulina, de unde si efectul ei asupra glicemiei. Ea subliniaza totusi ca persoanele sanatoase pot sa bea cafea fara probleme.

Mananca mai mult dimineata

Daca nu vrei sa te ingrasi, micul dejun ar trebui sa fie masa cea mai copioasa a zilei, dupa cum confirma un studiu realizat la Universitatea Cambridge (Marea Britanie).

In cadrul acestui studiu s-a observat intr-o perioada de 4 ani ca persoanele care mancau 11% sau mai putin din numarul total de calorii la micul dejun se ingrasasera cu mai mult de 1 kilogram fata de cele care consumau 22-50% din calorii la prima masa a zilei.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

floare de numauita
  • person

    "va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right