Nu te poti lipsi de sucuri?

Nu te poti lipsi de sucuri?
  calendar_month   update 19 Feb 2010, ora: 13:54      
Erai convinsa ca vara obisnuiai sa bei atatea sucuri doar din cauza temperaturilor insuportabile de afara. Insa acum este de abia inceput de primavara iar tu golesti frigiderul de sucuri in ritm alarmant.

Ce se intampla? Ai devenit dependenta?


Stii ca nu iti fac bine. Stii ca nici macar sucurile "naturale" cumparate din comert nu sunt lipsite de E-uri, de indulcitori sau inlocuitori de arome. Si cu toate acestea continui sa bei sucuri, in detrimentul apei. Cum de ai ajuns sa nu te poti lipsi de ele?

Numeroase studii medicale au confirmat si reconfirmat teoria potrivit careia sucurile fac mult rau organismului. Inafara de numarul foarte mare de calorii cu care il bombardeaza. Si uite asa ne trezim si cu kilograme care se incapataneaza sa ramana acolo unde nu trebuie, in ciuda dietelor noastre, si cu probleme de sanatate.

Mai concret, de cate calorii vin insotite sucurile?
Pai, in linii mari, lucrurile ar sta cam asa:

-Suc de portocale - o cana are 110 calorii;
-Bauturi carbogazoase - un pahar are 150 de calorii;
-Sucurile de fructe (sub forma de punch) - o cana de 250 ml are 100 de calorii;
-Bauturile dietetice - or fi avand ele 0 calorii, insa zaharul din ele le face bombe glucidice;


Pana acum, cel mai bine la capitolul calorii stau sucurile naturale, insa nu cele din comert, ci doar cele naturale, obtinute de tine, la tine acasa, prin stoarcerea fructelor proaspete. Ele aduc intr-adevar cantitati impresionante de vitamine si minerale in organism.

Insa nu numai asta. Ai uitat probabil de aciditatea sucurilor naturale, cu siguranta. Potrivit studiilor efectuate de centrele de sanatate orala, sucurile de fructe sunt atat de acide incat pot distruge in cateva luni smaltul dintilor. Efectul lor asupra smaltului este mai puternic decat al celui de hidrogen peroxid, folosit in mod obisnuit pentru albirea dintilor.

Solutia din pacate este ignorata de tot mai multe persoane, obisnuite prost cu gustul dulce al sucurilor. Asa ca banala apa sau ceaiurile din plante sunt ignorate cu desavarsire iar noi ne indopam zilnic cu "sucuri naturale"...Recomandari

Newsletter Ele.ro

mare e gradina ta Doamne si multi ......
  • person

    "daca am trai pe o lume fara gravitatie la cat aer au unii in cap ar zbura ....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right