Sucurile de fructe
history_edu ele.ro calendar_month 11 Iun 2007, 00:00
Deoarece sucurile se prepara dintr-o cantitate de fructe mai mare decat am putea manca, ele furnizeaza si o cantitate mai mare de principii active, capatand astfel valente terapeutice.
Sucurile contin:
cantitati mari de vitamina C, prezenta in majoritatea fructelor;
vitamina E din seminte si fructe oleaginoase;
caroten si provitamina A din fructe gen caise. Piersici, nuci;
minerale gen potasiu, magneziu, fier, oligoelemente;
enzyme;
alte substante specifice fiecarui fruct in parte.
Actiunea lor este complexa:
Actiune de remineralizare prin vitaminele si mineralele obtinute din surse naturale, care sunt superioare celor din preparatele farmaceutice;
Actiune antioxidanta;
Actiune alcalinizanta;
Actiune de detoxifiere;
Actiune de regenerare si prevenire a imbatranirii.
Cateva din fructele-stele ale sezonului de vara:
Capsunele sunt remarcabile prin efectul antioxidant puternic, de protectie impotriva actiunii radicalilor liberi, datorat quercitinei, dar si prin bogatul continut in vitamine, care le fac utile in curele de remineralizare.
Ciresele au efect antianemic si revitalizant, de detoxifiere, tonic vascular, diuretic si antiaterosclerotic. Prin continutul in flavonoide, au efect antiinflamator si de scadere a acidului uric, ceea ce le face utile in calmarea durerilor reumatismale si a celor de guta.
Visinele, prin numeroasele vitamine si minerale, prin pigmentul numit antocian, precum si prin alte substante active, au effect hipotensor, tonic vascular, antiinflamator, de protectie fata de infectiile respiratorii si de stimulare a imunitatii.
Caisele sunt folositoare in toate starile de hipovitaminoza, astenie fizica si psihica, convalescenta.
Piersicile constituie un aport de vitamine si minerale usor de asimilat, util mai ales in cazul copiilor, batranilor, celor cu tulburari digestive. Au effect laxative usor si diuretic.
Daca vreti sa va incercati talentele de gospodine, va recomandam cateva retete revigorante de sucuri:
Suc de dovleac ;
Suc de mere si telina ;
Limonada cu piersici, caise, pepene ;
Limonada cu miere ;
Socata ;
Bautura racoritoare de pepene galben .
Alte articole despre