Tipsuri despre nutritie, cu Mihaela Bilic

Tipsuri despre nutritie, cu Mihaela Bilic
  calendar_month        
Mihaela Bilic, denumita si nutritionista vedetelor a devenit cunoscuta publicului odata cu sfaturile sale legate de dieta si alimentatie sanatoasa care au ajutat-o pe Teo Trandafir sa slabeasca peste 40 de kilograme.

Doctorita Mihela Bilic a absolvit Facultatea de Medicina Generala Carol Davila din Bucuresti si intre anii 1996-2000 a urmat rezidentiatul la sectia de diabet si boli de nutritie a Spitalului Universitar din Bucuresti.

Acum, dupa ani de numeroase stagii de perfectionare la clinici din Paris, este unul dintre cei mai renumiti medici specialisti in diabet si boli de nutritie din Europa.

Insa, dincolo de faima castigata, a ramas un om cald, apropiat de pacientii sai, cu o rabdare infinita si un zambet mereu prezent pe chipul sau, care are intotdeauna exact cuvintele pe care le intelegi cel mai bine, cu care iti explica in ce consta problema ta.

Care stie toate secretele unei alimentatii sanatoase si indestulatoare, fara cure de slabire chinuitoare, care sa iti epuizeze organismul.
Pentru ca un organism chinuit este unul care va lupta cu inversunare sa tina de kilogramele acumulate si care iti va deveni in cel mai scurt timp un dusman declarat.

Sfaturile sale au ajutat mii de oameni, in primul rand sa inteleaga in ce costau problemele pe care le aveau, si apoi cum sa lupte eficient si sa isi recapete organismul suplu pe care il pierdusera.



Cateva din aceste sfaturi le-am aflat si noi, cu ocazia unei mese rotunde organizate de celebra nutritionista. Intreaga discutie a fost asemenea unei "suete intre fete", in care doctorita Mihaela Bilic a vorbit foarte deschis despre modul de viata sanatos pe care trebuie sa-l adoptam cu totii si a avut grija sa darame cateva mituri negative legate de alimentatie si diete, lucruri care nu au mai fost spuse pana acum si pe care noi le consideram benefice intr-o cura de slabire.

O alta tema de discutie interesanta a fost si cartea ei, Traiesc, deci ma abtin, o carte atragatoare, pe intelesul tuturor, scrisa in totalitate din experienta personala a Mihaelei Bilic, avand un mesaj clar si accesibil pentru toata lumea.

"Traiesc,deci ma abtin" poate fi considerata punctul de pornire in nutritie a tuturor femeilor care se lupta zi de zi cu kilogramele in plus.

De asemenea, Mihaela Bilic vorbeste si despre dificultatea de a tine o dieta corecta si de a mentine acea greutate la care ai ajuns cu greu, dupa terminarea dietei.

Iata cateva din tipsurile oferite de doctorita Mihaela Bilic, tuturor cititoarelor Ele.ro:

in dieta carnea "este prietena curei de slabire"
cea mai buna dieta este cea pe care corpul nu o simte adica trebuie hranit cu diverse mancaruri, cu ale cuvinte trebuie "pacalit",
zaharul este foarte daunator pentru organism si imbatraneste organismul, trebuie evitat si pe cat posibil inlocuit cu incredere cu indulcitori (asparmat, ciclamat, zaharina)
sa ne ferim de capcana produselor "diet" si "light"
sa nu inlocuim dulciurile cu fructele deoarece fructele sunt acide, nu satura si contin zahar
inghetata este dulcele cel mai putin daunator asta daca este simpla sau cu aroma de vanilie, fara sirop
putem manca ciorbe, supe, fasole boabe in locul orezului si al pastelor, deoarece acestea au un continut crescut de fibre, peste gras (ton, somon, macrou, sardina, somn etc.), fructe care nu creaza aciditate (struguri, pere, caise, piersici)

Autor: Diana Paunescu




77300.jpg

Recomandari