5 secrete sa te mentii in forma in vacanta

5 secrete sa te mentii in forma in vacanta
  calendar_month        
Gasirea timpului si energiei pentru a-ti forma o rutina zilnica de exercitii si alimentatie corecta poate fi dificila.

Orele suplimentare de la serviciu, iesirile in oras sau vacantele pot face ca acest lucru sa fie apropate imposibil.

Pentru a te asigura ca efortul depus pentru un stil de viata sanatos nu va fi lasat de izbeliste cand pleci in vacanta, este necesar sa urmezi cativa pasi simpli care sa te ajute sa te mentii in forma.

Fa miscare in timpul vacantei. Sportul in timpul vacantei este extrem de benefic. Organismul nu va face pauza si tu te vei simti in forma, oriunde si oricand. Ca si atunci cand exersezi acasa, sportul in deplasare necesita planificare si vointa. Daca nu iti doresti acest lucru, atunci nici nu te vei putea motiva.

Atunci cand calatoresti, incearca sa iti planifici activitatile, inclusiv cateva minute de antrenament fizic. Fie ca alergi, faci cateva exercitii in camera de hotel sau participi la o ora intrega la sala de sport a hotelului, planifica in avans aceste activitati fizice. Incearca pe cat posibil sa exersezi dimineata, pentru a avea restul zilei doar pentru plimbari si alte activitati.

Analizeaza optiunile de sport din vacanta. Majoritatea hotelurilor au si sali de sport. Inainte de a rezerva camerele, suna la hotelul respectiv si intreseaza-te daca au sala de sport si de ce echipamente dispune. Atunci cand stii ce ofera hotelul, iti vei putea planifica mult mai bine activitatea fizica si vei sti din timp ce echipament sportiv sa iti aduci de acasa.

Nu uita acasa pantofii de sport . Atunci cand pleci in vacanta nu iti uiti niciodata telefonul mobil sau laptopul. Incearca sa faci acelasi lucru si cu pantofii de sport. Acestia sunt necesari pentru desfasurarea a numeroase activitati in aer liber.

Nu fi rigida in ceea ce priveste sportul. Atunci cand calatoresti pot aparea intarzieri sau schimbari de planuri. Daca ai pierdut orele de aerobic de dimineata de la hotel, nu te da batuta. Foloseste banda de alergat sau bicicleta medicinala. Chiar si 15 minute de sport sunt benefice pentu organism.

Ia la pachet gustari sanatoase. Atunci cand pleci in vacanta, dac ai un drum lung pana la destinatie, ia la tine gustari sanatoase. Fructele proaspete sau batoanele cu cereale sunt cateva dintre optiunile sanatoase. Evita gustarile cu prea multe grasimi, zaharuri sau saruri. De asemenea, nu uita sa iei la tine si o sticla de apa.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

roakru love
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right