Caloriile si kilojoulii

Caloriile si kilojoulii
  calendar_month        
In functie de localizarea geografica a tarii in care locuiesti, vei gasi datele din listele de nutritieprezentate in calorii (kcal), sau kilojouli (kj). Daca nu ai auzit niciodata de kilojouli, nu este nici o problema.


1 calorie = 4.184 jouli


1 kilocalorie (kcal) = 4.184 kilojouli (kj)


Caloriile si kilojoulii masoara energia continuta de alimentele pe care le consumam, dar si energia continuta de tesutul gras din corpul nostru. Organismul uman foloseste energia din alimente pentru a functiona normal, dar si depoziteaza energie pentru a o folosi mai tarziu, atunci cand alimentatia noastra este saraca in subsatante hranitoare.

Consuma mai multe calorii decat arzi si te vei ingrasa; consuma mai putine calorii decat arzi si vei salbi.


Este foarte important sa calculezi numarul caloriilor pe care organismul tau le arde intr-o zi, pentru a sti cate calorii sa consumi zilnic.


Daca vrei sa slabesti, poti folosi Calculatorul Pentru Slabire, care iti va arata cate calorii trebuie sa arda organismul tau, in functie de numarul caloriilor pe care le consumi zilnic. Aceasta tehnica se numeste "deficit caloric"


calorii consumate - calorii arse = deficit caloric


Dupa ce ai determinat deficitul caloric, foloseste Calculatorul Alimentar pentru a calcula cu cat trebuie sa mananci mai putin, sau Calculatorul Pentru Activitate, pentru a vedea cu cat trebuie sa cresti numarul exercitiilor fizice. Ori, poti combate deficitul caloric mancand mai putin si facand mai multe exercitii fizice.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Labute
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right