Dieta cu cruditati

history_edu ele.ro calendar_month 05 Feb 2008, 00:00
Avocado
Este o fructa care se potriveste de minune in dieta cu cruditati si se poate servi drept o gustare dintre mese. Intr-adevar este bogat in grasimi, dar majoritatea grasimilor sunt monosaturate si au un continut scazut de colesterol.
Avocado este de asemenea bogat in beta-sitosterol, o substanta natural care mentine nivelul scazut al colestelorului in sange si are o buna influenta asupra prostatei.
Contine luteina, care este o substanta din familia carotinoidelor. Fiind un antioxidant natural ajuta la mentinerea pielii si a tenului intr-o stare buna si are un efect benefic, important asupra vederii.
Intr-adevar sunt cateva grame de grasimi in avocado, dar sunt grasimi saturate de care nu trebuie sa ne temem.
Nuca de cocos
Nuca de cocos si uleiul obtinut din ea, sunt alimente foarte sanatoase. O jumatate de cana cu miez de nuca de cocos ras, contine aproape 4 g de fribe, 142mg de potasiu, 13 mg de magneziu, mai putin de 3 g de zahar, si cel mai important, contine 13 g de cea mai sanatoasa grasime pentru inima.
Nuca de cocos contine grasimi suprasaturate care nu sunt daunatoare pentru sanatate. Organismul uman are nevoie de grasimi, nu poate functiona corect fara acestea.
Grasimile saturate din nuca de cocos fac parte din lantul mediu al trigliceridelor, care are cateva beneficii cum ar fi digerarea lor usoara, arderea lor pentru obtinerea energiei.
De asemenea contin un acid care are actine antivirala.
Plantele de mare
Sunt cele mai bogate plante in nutrienti si minerale. Sunt foarte cunoscute pentru capacitatea lor de a elimina toxinele din organism.
Nu este o coincidenta faptul ca unul dintre cel mai popular tratament spa foloseste ierburi de mare.
Se crede ca ajuta la prevenirea asimilarii in organism a unor substante grele cum ar fi cadiumul, dar si alte subtsante care pot fi toxice pentru organism.
Ierburile de mare au fost studiate, de asemenea si pentru posibilitatea de a oferi un leac impotriva cancerului.
Sfecla rosie
In multe traditii din estul Europei, se crede ca sfecla are efecte benefice asupra ficatului si purificarii sangelui. Este o leguma cruda minunata, deoarece poate fi consumata rasa in salate, sau adaugat la un suc de legume sau fructe.
Culoarea rosie a sfeclei este data de o substanta numita betaceina, care este foarte sanatoasa pentru organism.
Sfecla rosie este recomandata femeilor in special in perioada menstruatiei, pentru a mentine stabil nivelul fierului din sange, eliminat in mare parte prin ciclu.
Alte articole despre