Dieta cu otet de mere

Dieta cu otet de mere
  calendar_month        
Majoritatea oamenilor considera dieta cu otet de mere cea mai capricioasa dintre toate dietele existente. Insa nu trebuie sa renuntam asa usor la beneficiile acestui tip de dieta.

Este o dieta foarte practica, oferindu-ne solutiile problemelor noastre de sanatate si greutate.

Ce este otetul de mere?
Aceasta dieta este bazata pe otetul obtinut din sucul de mere. Merele sunt colectate si strivite in masinarii speciale. Dupa ce se obtine sucul, se adauga zaharul si apoi se lasa la fermentat.

In felul acesta acloolul se transforma in acid, dand otetului gustul si proprietatile sale.

Otetul de mere a ocupat imediat un loc important pe piata mondiala, nu doar datorita aromei sale placute, ci si datorita beneficiilor consumului sau zilnic.

In ce consta dieta cu otet de mere?
Inca din perioada Egiptului antic, otetul de mere era folosit in diverse scopuri . Avand in vedere ca egiptenii erau priceputi in medicina, nu ar fi o surprindere sa aflam ca foloseau otetul de mere si in diete.

Se credea ca acidul din otetul de mere accelereaza metabolismul, arzand excesul de grasimi din organism. Astazi stim ca nu e chiar asa, cea mai buna modalitate de a scapa de grasimile in plus este practicarea exercitiilor fizice. Facand sport organismul intelege ca e nevoie sa consume sursele de energie stocate in surplus.

Este recomandat sa consumati 2-3 lingurite de otet de mere inainte de fiecare masa. Acest lucru poate fi neplacut pentru anumite persoane care nu pot suporta gustul acru si intepator al otetului.

Daca esti o astfel de persoana poti gasi alte modalitai de a-l cosnuma. De exemplu il poti adauga intr-o salata. In caz ca nu mananci salate, ar fi cazul sa incepi sa consumi deoarece sunt o sursa excelenta de vitamine si nutrienti pentru organismul tau.

Daca totusi nu iti plac salate, atunci poti incerca sa folosesti otetul intr-un sos. Sunt multe combinatii in care poti folosi otetul.

Nu incerca sa-l pui la o mancare gatita in cuptor pentru ca isi va pierde multe din proprietatile sale.

Recomandari