Exercitii care inlatura stresul in cateva minute!

Exercitii care inlatura stresul in cateva minute!
  calendar_month        
Sursa foto: mavericksuccesssecrets.com

Autor: Elisa Costache

Stresul este o provocare cu care te confrunti zi de zi, iar acesta poate duce la anxietate, depresie, probleme ale inimii, iritatii de piele si chiar obezitate.

Exista, insa, cateva exercitii simple care pot elimina efectele stresului la nivel fizic si mental. Pentru acestea, nu este neaparat nevoie sa mergi la sala, astfel incat vei gasi intotdeauna timp sa le strecori in program.


Astfel de exercitii te ajuta sa elimini stresul din zonele corpului cele mai afectate: gatul, umerii, partea de jos a spatelui sau soldurile.

Iata in continuare cateva exercitii fizice din care il poti alege pe cel mai potrivit, astfel incat sa te eliberezi de stres:

77575.jpg


Exercitii cardio
Exercitiile cardio te ajuta sa elimini stresul. Exista mai multe exercitii cardio din care il poti alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine: alergat, ciclism, bicicleta eliptica, aerobica step, inot, mers grabit, aparate rowing (tip vaslit) etc.

Poti face aceste exercitii acasa, pe drum sau la sala de sport. Transpiratia si punerea in miscare a musculaturii confera o senzatie de eliberare de stres si te ajuta sa slabesti.77577.jpg


Pozitia munte
Pozitia munte constituie un exercitiu simplu, pe care il poti face chiar si la serviciu. Poti sta in picioare, cu picioarele usor desfacute, tinute drept.

Intinde mainile deasupra capului si prinde-le ca o coronita, cu palmele spre tavan. Intinde-le apoi spre tavan timp de 45 de secunde sau un minut.53608.jpg


Pozitia cainelui ridicat
Pozitia cainelui iti permite sa-ti dezmortesti pieptul si umerii, zone care de obicei sunt incordate din cauza stresului. Intinde-te pe jos, pe burta.

Ridica-te apoi numai din maini, impingand, pana cand numai picioarele raman pe podea, iar de la solduri in sus stai ridicata in maini. Fa acest exercitiu timp de jumatate de minut.77573.jpg


Pozitia camilei
Pozitia camilei te ajuta sa eliberezi de stres zona pieptului si cea a soldurilor. Aseaza-te pe jos, in genunchi, cu picioarele usor departate.

Apleaca-te apoi spre spate, incercand sa atingi calcaile cu varfurile degetelor. Fa acest exercitiu timp de jumatate de minut.
77574.jpg


Exercitiu de respiratie
Persoanele stresate tind sa-si tina respiratia, ceea ce poate avea efecte negative asupra intregului organism. In caz de stres, este recomandat sa faci un exercitiu simplu de respiratie.

Inspira de cateva ori lung pe nas, retine cateva secunde si apoi expira pe gura. Poti repeta exercitiul de cateva ori.77576.jpg


Rasucire
Un exercitiu de rasucire te ajuta sa scapi de stresul acumulat in partea de jos a spatelui, la nivelul umerilor si gatului. Lungeste-te pe podea si adu ambii genunchi la piept. Tine genunchiul stang la piept, in timp ce pe dreptul il intinzi pe podea.Rasuceste-te apoi doar de la mijloc in jos, astfel incat sa ramai cu spatele pe podea si cu picioarele stand intr-o parte (un genunchi la piept, iar sub el piciorul intins). Incearca apoi sa privesti in directia opusa, adica peste genunchiul stang, cel indoit. Repeta cu celalalt picior.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

azi
  • person

    "sa vezi si sa nu crezi!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right