Fitness eco-friendly

Fitness eco-friendly
  calendar_month        
Atunci cand facem sport, majoritatea ne preocupam doar de caloriile pe care le ardem. Probabil nu ne trece prin minte ca ardem si din resursele Pamantului. De la drumul cu masina pana la sala de fitness, la aparatele actionate electric si TV-ul cu plasma de pe perete, silueta ta afecteaza mediul. Iata cinci moduri in care poti sa contribui la salvarea planetei.

1. PET-urile de apa

Uan din cele mai simple metode este sa renunti la sticlele de unica folosinta din care bei apa atunci cand faci sport si pe care apoi le arunci. Mai bine cumpara un termos si umple-l cu apa de la robinet sau dintr-o fantana, sau, si mai bine, cu un ceai diuretic.

2. Benzile de alergat si aparatele eliptice

30 de minute pe banda vor consuma aproximativ 75 kilowati, aceeasi cantitate de energie pe care o folosesti pentru a aprinde pomul de Craciun pentru 6 ore. Alternativa? Sari coarda, fa aerobic sau iesi in parc la jogging - este banda de alergat a naturii.

3. Drumul cu masina la sala

O masina normala emite aproximativ 6 tone de dioxid de carbon pe an, contribuind la incalzirea globala. Daca locuiesti la 2 km sau mai putin de sala, incearca sa mergi cu bicicleta sau sa te plimbi pana acolo. Nu numai ca vei economisi combustibil, dar vei arde si mai multe calorii.

4. Echipamentul sportiv

Probabil nu stiai, dar un tricou pe care scrie '100% bumbac' are de fapt doar 73% bumbac si 27% chimicale si residuu chimic. Bumbacul organic va fi mai bun nu numai pentru mediu ci si pentru sanatatea ta. Dar in procesul de fabricatie tot vor fi folositi 2700 litri de apa. Pentru a diminua impactul asupra mediului a fabricarii hainelor tale, cumpara-ti echipamentul sportiv de la companii preocupate de salvarea mediului care recicleaza produsele vechi. Programul Nike Reuse-A-Shoe colecteaza incaltamintea sportiva pentru reciclare si ii transforma in Nike Grind, un material folosit in crearea terenurilor de atletism, si in unele produse Nike.

5. Sala de sport

Gandeste-te cata energie si apa consuma sala ta de sport, pentru a sustine aparatele in functiune si a spala toate acele prosoape. Dar tu poti face ceva schimbari - la nivel personal, ai putea sa te limitezi la folosirea unui singur prosop. La nivel general, ai putea sa-i sugerezi managerului sa faca cateva schimbari, care ii vor economisi si ceva bani.

Ideea este sa gasesti moduri in care sa reduci impactul tau asupra mediului, facand schimbari usoare in rutina ta, fie ca asta inseamna sa conduci mai putin, sa folosesti un singur prosop la sala, sau sa sustii companiile care sunt preocupate de mediu.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

De ce?
  • person

    "alege`ti singur calea si nu te lasa jucat in picioare..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right