Regimul alimentar echilibrat: ce presupune?

Regimul alimentar echilibrat: ce presupune?
  calendar_month        
Daca vrei sa slabesti, nu e niciun mister: va trebui sa urmezi un regim dezechilibrat, care sa-ti aduca mai putine calorii decat poti sa arzi.

Problema e dupa dieta, cand va trebui sa-ti mentii noua greutate si sa eviti sa te ingrasi la loc. Ce poti sa faci?

Cum definesti o alimentatie echilibrata?

Regimul echilibrat trebuie adoptat atunci cand doresti sa-ti mentii greutatea.

El trebuie sa contina cate un pic din toate categoriile: glucide, lipide si proteine.

Trebuie sa stii ca familia zaharurilor contine zaharuri rapide (miere, gem, zahar) si zaharuri lente (fainoase: orez, paine, paste, cartofi).

Caloriile totale trebuie sa provina jumatate din familia glucidelor (50%), 25% din familia lipidelor si 25% din familia proteinelor.


Numeroase femei evita sa manance paine, cartofi, paste sau orez, crezand ca aceste alimente le vor face sa se ingrase.

Este o greseala, aceasta categorie alimentara trebuie sa fie consumata zilnic, si nu ingrasa. Grasimile consumate de obicei cu fainoasele sunt cele care se depun.

Care sunt principalele erori alimentare?

Repartitia calorica haotica este cea mai mare greseala pe care o poate face o femeie cu dieta ei: degeaba nu mananci nimic dulce, daca dai iama in toate grasimile!

Nu uita ca un gram de lipide aduce de doua ori mai multe calorii (9 calorii) decat un gram de zahar sau de proteine (4 calorii).

Asemenea greseli majore se fac foarte usor, femeia crede ca mananca bine, iar cand se urca pe cantar are un soc...

In concluzie, ai grija sa respecti aceasta repartitie echilibrata: daca mananci cate un pic din toate nu vei avea niciodata pofte de nestavilit, vei fi sanatoasa si fericita.

Recomandari