Sarbatori de iarna fara kilograme in plus! (II)

Sarbatori de iarna fara kilograme in plus! (II)
  calendar_month        
Da, vei manca. Da, vei bea. Da, vei imparti cadouri. Insa pentru ca adipocitele sa nu-ti joace o festa si sa nu strici cantarul in ianuarie, e timpul sa inveti regulile de baza ale alimentatiei de sarbatori!

Asocieri binefacatoare

Amesteca fibrele cu grasimile pentru a reduce absorbtia acestora din urma. Exemple:

carne + ciuperci + salata sau legume verzi
branza + struguri (fara paine)

Apa rece ca gheata

Cand bei apa foarte rece, organismul lucreaza pentru a o aduce la temperatura corporala, arzand chiar si 60 calorii pe zi.

Parasuta de aur

Inainte de orice alcool sau desert dulce (inclusiv ciocolata neagra), inghite o felie de paine neagra sau integrala. Fibrele din ea reduc viteza de trecere a alcoolului sau glucidelor in sange. Astfel stochezi mai putin!

Reinventeaza apa calda

Adopta obiceiul de a bea 5 cesti cu ceai verde pe zi, pentru a activa termogeneza, boilerul nostru intern. Aceasta activeaza topirea grasimilor stocate de putin timp. Se pot arde cu pana la 200-300 calorii in plus.

Dreneaza cat poti de mult cu infuzii detoxifiante (pe baza de hibiscus, anghinare, papadie) sau diuretice (orthosiphon, cretusca).

Perfuzia cu magneziu

Sarbatoare = nopti scurte + oboseala. Rezulta ca se secreta in exces hormonul ghrelin, care se razbuna prin stimularea apetitului, in timp ce hormonul leptina, seful satietatii, e mahmur.

Solutia? Doze puternice de magneziu anti-oboseala! Bazeaza-te pe faimosul trio castigator: fructe d emare, ape minerale si legume verzi.

Ciocolata, macaroane: niciodata singure

Amestecate cu alte ingrediente ale mesei, indexul lor glicemic isi pierde din putere, iar zaharurile rapide continute in ciocolata si macaroane se comporta aproape ca niste zaharuri lente.

Citeste si partea I a articolului!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nu iti mai acorda atentie persoana iubita
  • person

    "sensul vietii este acela de a cauta fericirea!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right