Sport intr-un minut in plina strada, printre trecatori

Sport intr-un minut in plina strada, printre trecatori
  calendar_month        
Asociatia "Sport pentru Viata" impreuna cu Mars Romania au organizat ieri dupa-amiaza in centrul Capitalei, in zona Fantanilor de la Universitate, un eveniment sportiv nonconformist, menit sa atraga atentia publicului larg asupra importantei miscarii pentru o viata sanatoasa.

Gabriela Szabo - campioana olimpica la atletism - si Diana Oprea - campioana mondiala la fitness - au facut sport in plina strada, printre trecatori, in cadrul proiectului "Sport intr-un minut", demonstrand ca indiferent de locul in care ne aflam, putem face sport pentru a ne imbunatati calitatea vietii.

Campioanele si voluntarii asociatiei "Sport pentru Viata" au dat startul miscarii, iar toti cei prezenti la Universitate li s-au alaturat in demersul lor.

Peste 100 de persoane au executat, timp de 3 minute, o serie de exercitii fizice avand drept model 4 sportive de performanta, pregatite de Diana Oprea. Coregrafia a fost imaginata si predata tot de Diana Oprea, in cadrul unor repetitii cu cativa dintre cei mai implicati si energici voluntari "Sport pentru Viata".

Exercitiul a fost unul spontan si s-a bucurat de atentia si interesul trecatorilor. Multi dintre cei care s-au oprit sa priveasca nu au rezistat provocarii si s-au alaturat grupului executand cateva miscari.

"A fost primul eveniment de acest gen pe care l-am organizat si sunt foarte multumita de rezultate. Voluntarii Sport pentru Viata si cei care s-au alaturat lor in piata s-au distrat de minune, iar trecatorii au fost incantati de surpriza pregatita, dar si sa faca "Sport intr-un minut".

Sper ca indemnul nostru la miscare sa ii "molipseasca" pe cat mai multi", a declarat Gabriela Szabo.

"Sport intr-un minut" este un proiect inedit, care isi propune sa promoveze sportul in randul oamenilor prin diferite actiuni menite sa ofere o alternativa viabila pentru o viata activa si sanatoasa.

"Imi doream de foarte multa vreme sa ma implic intr-un proiect inedit cum este "Sport intr-un minut" si acum mi-am indeplinit dorinta. A fost o experienta de care o sa-mi aduc aminte mereu cu drag si sunt sigura ca o sa mai am ocazia sa particip, impreuna cu voluntarii Sport pentru Viata, si la alte proiecte la fel de interesante", a declarat Diana Oprea.

"Sport intr-un minut" a reusit sa aduca un plus de culoare si semnificatie unei dupa-amieze obisnuite de iunie, dar si sa mobilizeze oamenii pentru a descoperi beneficiile sportului, fiind primul eveniment sportiv spontan realizat in strada initiat de sportivi romani recunoscuti.

Despre Sport pentru Viata
Campania "Sport pentru Viata" a fost infiintata in 2006 de campioana mondiala Gabriela Szabo pentru a convinge parintii, si mai ales copiii, de importanta sportului.

In 2007, Gabriela a infiintat Asociatia "Sport pentru Viata", a carui unic scop este acela de a derula campania cu acelasi nume. In cinci ani de activitate, Asociatia "Sport pentru Viata" a dezvoltat trei proiecte care au ajutat mii de copii sa se apropie de sport: "Arenele de Joaca", cel mai mare stadion de joaca pentru copii, "Sportur", un tur de promovare a sportului in scoli si "Acasa, pe podium", un proiect care incurajeaza practicarea sportului in randul copiiilor din centrele de plasament.

Despre MARS Romania
Mars Romania este o divizie a Mars Incorporated si in acelasi timp un pilon important al companiei in regiunea Europei Centrale si de Est.

Prezenta pe piata locala inca din 1994, compania a cunoscut in ultimii ani una din cele mai accelerate dezvoltari din randul companiilor FMCG de pe piata europeana.Mars Incorporated - cu sediul in McLean, Virginia, S.U.A - este o companie detinuta de familia Mars, infiintata in 1911,ce inregistreaza venituri anuale de peste 30 miliarde USD. Mars Incorporated este unul dintre cei mai mari producatori de alimente din lume, incluzand:
-Cea mai mare companie de dulciuri din lume (dupa achizitionarea Wm. Wrigley Jr. Company in 2008), cu marci care valoreaza miliarde de dolari, precum M&M'S®, SNICKERS®, DOVE ®, MARS ®, EXTRA ® si ORBIT ®.
-Cea mai mare companie de produse pentru animale de companie din lume, cu marci de miliarde de dolari precum PEDIGREE®, ROYAL CANIN® si WHISKAS ®.
-70 000 angajati care lucreaza in peste 300 locatii, incluzand peste 130 fabrici din aproximativ 75 tari din intreaga lumeRecomandari

Newsletter Ele.ro

castel definitie
  • person

    "va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right