Tabata - antrenament pentru slabire fulger

Tabata - antrenament pentru slabire fulger
  calendar_month        
Tabata este o forma foarte eficienta de antrenament , datorita intensitatii ridicate la care se lucreaza. Desi scurt ca durata, o sedinta durand doar 4 minute, tabata are efecte remarcabile asupra corpului!

Tabata pentru slabire in doar 4 minute

Acest sport a fost descoperit de Dr. Izumi Tabata si de o echipa de cercetatori de la Institutul National de Fitness si Sport din Tokyo.

Dr. Tabata a descoperit ca acest tip de antrenament scurt, dar intens, produce rezultate mult mai bune decat aerobicul. Rezultatele sale sunt echivalente in termeni de dezvoltare musculara cu 45 minute de cardio training obisnuit.

Tabata poate fi folosit atat pentru scaderea in greutate, cat si pentru imbunatatirea performantelor sportive, la cei care sunt deja antrenati.

Programul de antrenament

Programul tabata dureaza 4 minute in total, nu mult, dar probabil ca iti vor parea cele mai lungi minute din viata ta.

Se recomanda ca la inceput sa nu lucrezi cu greutati mari, pana iti dai seama cat poti sa duci. Tabata functioneaza dupa urmatoarea structura:

lucru intens 20 secunde
repaus 10 secunde
repeta de 8 ori

Secretul eficientei acestui sport este intervalul de sprint. Trebuie sa dai cat poti in aceste 4 minute.

Ai nevoie de un ceas cu cronometru, afisat vizibil, pentru a te putea concentra la exercitii, nu la timp. Pune-ti o muzica antrenanta, care sa te motiveze sa te misti mai cu spor.

Alegerea exercitiilor

Poti sa faci ce exercitii iti plac tie, cu conditia sa-ti folosesti marile grupe musculare, pentru a beneficia la maximum.

Tabata nu e un antrenament zilnic, poti sa-l incerci o data pe saptamana sau o data la 2 saptamani. Acest sport produce rezultate remarcabile pentru cei destul de curajosi ca sa-l incerce.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right