Unde gresesti cand te ingrasi?

Unde gresesti cand te ingrasi?
  calendar_month        
Daca tii la silueta ta, trebuie s-o faci in primul rand din motive de sanatate. Oamenii de stiinta au descoperit care sunt cele 3 greseli pe care le facem cand ne ingrasam: dormim putin, avem lipsa de calciu si, bineinteles, mancam prea mult.

Principalii factori care explica cresterea in greutate

Pana in prezent, ingrasarea era atribuita in principal unei alimentatii prea bogate in grasimi (si deci prea calorica) si lipsei de activitate fizica (sedentarism).

Astazi, cercetatorii canadieni au identificat alti 3 factori esentiali ce contribuie la cresterea in greutate. Vestea buna: ii poti evita!

Acest studiu a identificat rolul esential al celor 3 factori in luarea in greutate si a urmarit evolutia a 800 persoane.

Astfel, cele 3 comportamente care duc la ingrasare sunt:

lipsa somnului - mai putin de 6 ore pe noapte
aportul scazut de calciu - mai putin de 600 mg/zi (aporturile nutritionale recomandate pentru un adult sunt de 1 200 mg/zi)
tendinta de a manca prea mult

Cei 3 factori maresc probabilitatea de ingrasare mai mult decat o fac la un loc sedentarismul si alimentatia hipercalorica. Dovezile in sprijinul acestei afirmatii:

sedentarismul duce la o ingrasare cu doar 1.3 kg pe an
sedentarismul asociat unei alimentatii grase duce la o ingrasare anuala cu 1.5 kg
lipsa de somn este responsabila de o ingrasare cu 1.7 kg pe an
cei 3 factori reuniti (lipsa de somn, carenta de calciu si mancatul in exces) duc la o ingrasare cu 3 kg pe an.

Silueta frumoasa se tine cu o buna igiena de viata

Identificarea celor 3 factori subliniaza ca variatiile de greutate sunt de fapt rezultatul combinarii mai multor factori. Altfel spus, gestionarea greutatii e un adevarat mod de viata. Nu ajunge sa iei in considerare doar aportul caloric si activitatea fizica. In plus, trebuie sa dormi suficient, sa consumi produse lactate si sa mananci atat cat iti trebuie, nici mai mult nici mai putin.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

adevarul
  • person

    "nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right