Coaja fructelor pentru frumusetea ta

Coaja fructelor pentru frumusetea ta
  calendar_month        
Coaja de papaya pentru pedichiura, coaja de cartofi pentru colorarea parului grizonat: cojile fructelor sunt sanatoase si extrem de utile pentru frumusetea ta . Iata care sunt efectele lor si cum le poti intrebuinta!

Piersici

Bogate in potasiu si vitamina A, care ajuta la revitalizarea si hidratarea pielii, coaja piersicilor intareste sistemul imunitar, este detoxifianta, protejeaza ochii de cataracta, reduce riscul de cancer, boli de inima si artrita.

Ca tratament cosmetic, pune un pic de zahar pe pulpa si foloseste-o pe post de scrub.

Portocale

Coaja portocalelor este plina de antioxidanti din clasa flavonoidelor, care reduc semnificativ colesterolul. Antioxidantii din coaja sunt de 20 ori mai puternici decat cei din suc, spun studiile. Adauga coaja rasa de portocale in prajituri si peste preparatele cu branza.

Banane

Cojile de banane contin potasiu si antioxidanti ce mentin pielea moale si supla, ajutand-o sa se vindece mai repede. Cercetatorii taiwanezi au descoperit ca extractul din coaja de banana ajuta la vindecarea depresiei, deoarece are un continut bogat in serotonina. Fierbe coaja timp de 10 minute, apoi bea apa racita.

Papaya

Ai nevoie de o pedichiura de vara? Freaca-te cu coaja de papaya pe talpi pentru a inmuia pielea si a trata calcaiele crapate. Papaya este bogata in vitamina A si papaina, care distruge proteinele inactive si indeparteaza pielea moarta. Poti s-o folosesti si ca masca de exfoliere.

Kiwi

Coaja de kiwi contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat pulpa, conferindu-i proprietati anticanceroase, antiinflamatorii si antialergice. Ea combate si microbii precum stafilococul si E. Coli, care sunt responsabili pentru toxiinfectii alimentare.

Cartofi

Coaja cartofilor este un adevarat izvor de sanatate. Un sinfur cartof de marimea pumnului iti ofera jumatate din doza zilnica recomandata de fibre solubile, potasiu, fier, fosfor, zinc si vitamina C. Fierbe-i in coaja sau coace-i, paseaza-i si serveste-i cu ulei de masline. Cartofii refac aparenta naturala a parului grizonat. Fierbe cojile 30 minute in apa si clateste-te cu ea dupa samponare.

Autor: Nuage

Recomandari