Micul dejun la prescolari

Micul dejun la prescolari
  calendar_month        
Corpul uman isi ia energia necesara activitatilor din hrana pe care o mancam de-a lungul zilei, in special din carbohidrati, transformati de organism in glucoza.

Dupa o noapte fara hrana, organismul incepe sa ia energie din portia destinata muschilor - glicogenul si acidul gras, instalandu-se oboseala musculara si starea de letargie,.

De aceea, este absolut necesar ca organismul sa primeasca portie suficienta de hrana, in functie de natura activitatilor desfasurate.

Ce mai importanta masa a zilei, in special pentru un copil prescolar energic, este reprezentata, fara indoiala, de micul dejun.

Odata cu energia furnizata de un mic dejun sanatos, copilul primeste si o mai buna oxigenare a celulelor din corp.

In cazul in care se sare peste aceasta masa, efectele pot fi foarte serioase, si anume:
copilul intampina dificultati majore de concentrare si invatare
se simte obosit si fara vlaga chiar de dimineata
are tendinta sa manance dulciuri si alimente grase in restul zilei, deoarece organismul sau este infometat si obosit si cauta, inconstient, alimentele care sa-i furnizeze cel mai rapid energie.



De asemenea, s-a constatat ca prescolarii care sar peste micul dejun au o greutate mai mare decat cei ce mananca dimineata, in ciuda faptului ca mananca mai multe mese pe zi.

Acest lucru se intampla deoarece copiii care sar peste micul dejun vor manca automat mai mult la celelalte mese ramase de-a lungul zilei si acest lucru va duce la depuneri de grasime daunatoare pentru organism.

Pentru ca prima parte a zilei este, de obicei, si cea mai aglomerata pentru parinti, ei au deseori tendinta de a nu hrani copilul de dimineata, fiind pe fuga, impartiti intre plecatul la servici si ultimele treburi prin casa.

Iata cateva sfaturi pentru parinti, ca ajutor in prepararea rapida a unui mic dejun gustos si hranitor pentru prescolari:

Pastreaza intotdeauna in frigider ingrediente simple, dar care se pot prepara si combina foarte rapid atunci cand ai foarte putin timp la dispozitie, cum ar fi: oua proaspete, rosii, castraveti, sunca de pui, paine feliata, iaurt, cereale, fructe proaspete sau lapte.

Poti pregati cateva ingrediente pentru sandwichurile de a doua zi dimineata de cu seara. Taie rosiile, castravetii, sunca de pui in feliute subtiri si pastreaza-le intr-o cutie curata si inchisa ermetic.

Fructele dulci, ca banana, pot constitui, in combinatie cu iaurtul si cu cateva linguri de musli crocant, o varianta ideala de mic dejun pe gustul pustiului tau. Va fi si dulce, si hranitor.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

despre obiceiuri de dimineata
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right