Alimentatia viitoarei mamici - tips pentru fertilitate

Alimentatia viitoarei mamici - tips pentru fertilitate
  calendar_month        
Aproximativ 15% din cupluri au probleme de fertilitate. Uneori, este de ajuns ca viitoarea mamica sa adopte o alimentatie specifica pentru a ramane insarcinata mai repede. Descopera cateva sfaturi dietetice care te vor ajuta sa faci mai repede copii!

5 reguli in alimentatia femeii fertile

Regula nr. 1: Consuma in special alimente cu indice glicemic scazut, caci fertilitatea inseamna ameliorarea insulino-sensibilitatii. Mananca deci ciocolata neagra, cereale integrale, legume uscate, fructe rosii.

Regula nr. 2: Veste buna - grasimile sunt bune, caci favorizeaza fertilitatea. Privilegiaza consumul de grasimi polinesaturate si echilibreaza raportul omega-3 / omega-6 prin consum de ulei de rapita si peste gras.

Regula nr. 3: Consumul de legume uscate, precum mazarea, fasolea si lintea, ajuta la lupta contra supraponderabilitatii, ameliorand deci fertilitatea. O mamica fertila este o mamica cu o greutate corporala normala.

Regula nr. 4: Consuma lactate facute cu lapte integral in locul celor degresate. Lactatele cu continut de grasimi ofera un anumit grad de protectie contra infertilitatii ovulatorii.

Regula nr. 5: Consumul de vitamina B9 (acid folic) scade riscul de nasteri premature.

Chiar daca alimentatia joaca un rol important in prevenirea infertilitatii, ea nu se substituie consultului sau tratamentului medical.

Un hormon pro-fertilitate

"Hormonul tineretii" - DHEA - ar putea avea o influenta pozitiva majora asupra femeilor cu probleme de fertilitate.

Potrivit unui studiu condus de Prof. Adrian Shulman de la Facultatea de Medicina Sackler a Universitatii din Tel-Aviv, Israel, un tratament contra infertilitatii completat de aportul de DHEA mareste de 3 ori sansele de conceptie. Studiul a fost publicat in revista Asociatiei Israeliene a Fertilitatii, Ayala.

Experimentul s-a bazat pe urmarirea a doua grupuri, primul primind un tratament clasic contra infertilitatii, iar cel de-al doilea primind in plus si o cantitate zilnica de DHEA. Hormonul a fost administrat celui de-al doilea grup timp de 40 zile inaintea inceperii tratamentului contra infertilitatii, si a durat pana la 5 luni.

Cercetatorii au constatat ca femeile care au primit si un tratament cu DHEA ramaneau mai repede insarcinate, dar si ca sarcinile lor erau mai sanatoase decat cele ale femeilor din primul grup de studiu.

Daca efectul DHEA asupra fertilitatii pare sa fie clar si dovedit, Prof. Adrian Shulman recunoaste totusi ca nu stie ca efect are acest hormon asupra organismului femeilor.

Recomandari