Poftele din timpul sarcinii

Poftele din timpul sarcinii
  calendar_month        
Poftele pe care le simte viitoarea mamica in timpul sarcinii au baza in modificarile hormonale din organismul ei.

Insa studii medicale sustin totusi ca alimentele pe care gravida simte sa le consume neaparat in anumite momente sugereaza de fapt carentele nutritive pe care le semnaleaza organismul mamei.

Cat adevar si cat mit este in aceasta afirmatie?

Am intrebat cateva femei ce pofte au avut pe perioada sarcinii si care a fost rezultatul analizelor facute de ele in aceeasi perioada:

"In prima sarcina am poftit acrituri....muraturi, fructe acre...la a doua, din contra, dulciuri, mai ales ciocolata. Si inca ceva...apa minerala!"

Analizele mi-au iesit bune, cu exceptia magneziului..insa acela exista in caise, rosii, nu in ce pofteam eu…" (Anaida, 29 ani)

"Singurele pofte pe care le-am avut au fost la masline verzi si castraveciori bulgaresti. Insa eu in mod obisnuit urasc maslinele verzi, deci nu poate fi carenta alimentara." (Tatiana, 26 ani)




"Eu am poftit la pepene si la porumb copt. In mod normal nu prea consum porumb, nici macar fiert, insa de atunci imi place, deci n-a fost pofta la ceva ce in mod normal nu suport. Analizele mi-au iesit bune, toate." (Adela, 31 ani)

"La mine poftele au venit in crize, cam la fiecare 2 luni cate o criza. Mai intai criza de mere, mancam cate 2 kile de mere si nu stiu unde intrau toate ca mai mancam si mancare gatita.
Apoi mi-a trecut cu merele si am dat-o pe prtocale, tot vreo 2 kile pe zi. Mi-a trecut pofta de portocale am inceput cu berea si semintele de bostan.

In fiecare seara rontaiam seminte si le udam din belsug cu bere. Desi analizele mi-au aratat doar lipsa de calciu." (Mihaela, 33 ani)

Asadar, desi unii sustin ca organismul, prin poftele din timpul sarcinii, semnaleaza carentele, totusi alimentele consummate nu corespund vitaminei sau sarurilor de care duce lipsa organismul.

Recomandari