14 simptome ale deshidratarii cronice

14 simptome ale deshidratarii cronice
  calendar_month        
Majoritatea persoanelor nu isi fac griji din cauza deshidratarii si nu constientizeaza efectele lipsei de apa din organism. Deshidratarea cronica este foarte intalnita in zilele noastre si ii afecteaza pe toti cei care nu consuma suficiente lichide.

Deshidratarea cronica este o afectiune de durata, prezenta la persoanele care nu consuma suficiente lichide sau alimente cu un continut ridicat de apa. Exista numeroase semnale pe care organismul le transmite atunci cand este privat de apa.

Iata mai jos cateva dintre cele mai frecvente simptome ale deshidratarii cronice:

Oboseala. Deshidratarea tesuturilor face ca activitatea enzimatica sa incetineasca. Creierul este si el afectat de lipsa apei din organism. Daca volumul de sange din organism este mic din cauza deshidratarii, creierul priemste mai putin oxigen decat are nevoie, ducand astfel la oboseala si somnolenta.

Constipatie . Atunci cand reziduurile de mancare mestecata patrund in colon, acestea contin o cantitate mare de apa, pe care enzimele din colon o reduc pentru a forma scaunul. In cazuri de deshidratare cronica, colonul foloseste prea multa apa pentru alte parti deshidratate ale corpului, ceea ce duce la un scaun compact si tare.

Afectiuni digestive. Atunci cand suferi de deshidratare cronica, secretia de sucuri digestive scade, ceea ce duce la probleme de alimentatie. Astfel, alimentele nu sunt bine digerate.

Presiune mare sau mica a sangelui. Presiunea mica a sangelui apare atunci cand nu exista suficient sange. Presiunea mare a sangelui poate fi o stare de adaptare a organismului la deshidratarea cronica pe termen lung. Atunci cand organismul umple vasele de sange cu volum pentru a normaliza presiune, contractarea sistemului vascular forteaza apa din vasele de sange catre celule. In acest fel se asigura alimentarea cu nutrienti vitali si oxigen.

Gastrita . Pentru a proteja mucoasa de acidul digestiv, stomacul formeaza inca un rand de mucoasa. Atunci cand nu exista suficient lichid care sa alimenteze functiile vitale ale organismului, mucoasa protectiva reactioneaza.

Probleme respiratorii. Membranele mucoase din zona respiratorie sunt in mod normal umede. Ele protejeaza tractul de substantele nocive care se gasesc in aerul inhalat. Atunci cand organismul este deshidratat, mucoasele nu sunt suficient de umede pentru un proces respiratoriu corect.

Aciditate. Deshidratarea cauzeaza incetinirea activitatii enzimatice. Acest lucru duce la aciditate marita.

Obezitate . Setea este de cele mai multe ori confundata cu foamea. Daca ai tendinta sa mananci in mod excesiv, inceaca sa bei un pahar cu apa inainte cu 10 minute de masa.

Eczeme. Organismul are nevoie de apa pentru a transpira. In acest fel sunt eliminate toxinele care pot irita pielea.

Colesterol. Deshidratarea face ca celulele organismului sa ramana fara lichidul suficient. In aceasta situatie, organismul incearca sa opreasca aceasta pierdere prin producerea unei cantitati mari de colesterol .

Infectii urinare . DAca toxinele din urina nu sunt diluate, acestea pot crea probleme ale membranelor mucoase urinare.

Dureri. Durerea localizata poate fi un semn al deshidratarii zonei respective. Poti experimenta dureri de spate, articulatii sau migrene.

ReumatismDeshidratarea mareste concentratia de toxine din sange. Durerea reumatoida creste proportional cu concentratia de toxine.Imbatranire prematura. Concentratia de apa din organism scade pe masura ce inaintam in varsta. Este astfel important sa ne hidratam suficient.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari