Beneficiile si dezavantajele consumului de apa minerala
history_edu ele.ro calendar_month 06 Mar 2012, 13:32
Apa minerala are multiple beneficii pentru sanatate. Aceasta contine substante benefice pentru organism, dar numai in cantitati limitate. Altfel, apa minerala poate fi daunatoare corpului si poate provoca si stimula aparitia unor afectiuni destul de complicate.
Beneficiile apei minerale pentru sanatate. Aceasta aduce un supliment de minerale organismului, minerale pe care nu le poti lua intotdeauna din alimente si care sunt de mare ajutor pentru buna functionare a organelor si muschilor corpului.
Descopera toate beneficiile apei minerale, in functie de continutul acesteia:
Calciu - calciul este un mineral extrem de important pentru oase, dinti si flexibilitatea musculara. Fara calciu organismul uman ar avea deficiente mari de miscare, iar fracturile si entorsele osoase ar fi un lucru obisnuit.
Magneziu - acest mineral contribuie la functionarea normala a nervilor si musculaturii. In plus, magneziul regleaza activitatea enzimelor.
Sodiu - sodiul este un element de mare ajutor in imbunatatirea functiei de transmisie si ajuta la mentinerea echilibrului intern.
Fier - fierul este un mineral foarte important deoarece ajuta la reintinerirea pielii si imbunatatirea aspectului fizic.
Potasiu - potasiul contribuie la pastrarea echilibrului PH-ului si reprezinta un element esential pentru generarea energiei din organism.
Bicarbonat - acest ingredient este de mare ajutor in impiedicare secretiei in exces a acizilor din stomac.
Apa minerala este de mare ajutor atat in tratarea, cat si in prevenirea cariilor si problemelor dentare. Mineralele continute (in special calciul) ajuta la intarirea dintilor si a intregului sistem osos.
Mai mult decat atat, apa minerala este recomandata in special in sezonul cald deoarece aceasta are puterea de a preveni deshidratarea. Explicatia este ca atunci cand transpiri, pierzi minerale esentiale. In situatia in care consumi apa minerala, organismul nu va avea de suferit deoarece va avea o cantitate suficienta de elemente in organism din care sa piarda.
In plus, apa minerala reduce riscul de boli cardiovasculare. Aceasta este un protector pentru ateroscleroza si boli cardiace.
Consumul de apa minerala este recomandat in urmatoarele situatii:
carenta de minerale
scaderea riscului de boli cardiovasculare
boli digestive
inflamatii uro-genitale
probleme ale tenului (apa minerala este foarte buna pentru tenul cu acnee sau cosuri).
Efecte negative
Apa minerala consumata in exces are si efecte negative. Unul dintre cele mai frecvente este aparitia nisipului sau a pietrelor la rinichi. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema este absolut necesar sa renunti pentru o perioada indelungata la apa minerala si sa consumi doar apa plata sau ceaiuri naturale, speciale.
Atentie! A nu se confunda apa minerala cu apa carbogazoasa. Aceasta din urma poate avea minerale, insa din pacate aceasta are un efect secundar puternic, neplacut si imediat: balonarea puternica. Incearca sa optezi pentru apa minerala necarbogazificata pentru a te bucura de efectele elementelor naturale.
Autor: Corina Petrea
Alte articole despre