Depaseste stresul de Sarbatori prin alimentatie!

Depaseste stresul de Sarbatori prin alimentatie!
  calendar_month        
Depresia sezoniera se agraveaza mai ales in preajma Sarbatorilor de iarna. Din fericire, exista cateva alimente care te vor face sa te simti mai bine: faina de ovaz, pestele si ceaiul.

Dieta are un impact semnificativ asupra starii de spirit, si nu ne referim acum la tulburarile de alimentatie (mancatul excesiv pe fond emotional) ce rezulta din stres. Iarna poti folosi dieta pentru a avea mai multa energie si pentru a fi mai putin iritabila.

Exista cateva reguli cheie de respectat pentru a avea o stare de spirit buna, iar printre ele se numara: mentinerea constanta a nivelului glucozei in sange, ceea ce inseamna consumul mai rar de zahar rafinat si amidon, care urca glucoza la nivele alarmante.

Faina de ovaz este marea castigatoare deoarece contine cereale si fibre, ce stabilizeaza glucoza din sange. Carbohidratii din faina de ovaz ajuta la eliberarea serotoninei, care are efect relaxant. Ea este adesea imbogatita cu seleniu, iar acest mineral combate anxietatea si despresia.

Oamenii devin depresivi nu numai din cauza stresului, ci si din cauza lipsei soarelui in lunile de iarna. Dar vitamina D te ajuta sa combati tristetea. Surse de vitamina D: pestele, ouale si laptele.

Studiile arata ca exista o legatura intre deficienta de vitamina D si depresie, deci ai grija sa-ti asiguri necesarul zilnic! Ea este benefica atat pentru starea de spirit, cat si pentru sanatate. Vitamina D este utila si contra racelii si gripei. Multi copii (7 din 10) au carente de vitamina D, iar pentru ei se recomanda 400 UI pe zi.

Ceaiul este un alt factor care combate stresul. La oamenii care beau 4 cani de ceai negru pe zi se observa ca nivelul de cortizol (hormonul stresului) scade cu 50%, potrivit unui studiu britanic. Ceaiul contine si antioxidanti, care ajuta la lupta contra bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Aminteste-ti sa iubesti...
  • person

    "love isn't finding someone you can live with;it's finding someone you can't live without..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right