Postul Craciunului: 8 beneficii uimitoare asupra sanatatii

Postul Craciunului: 8 beneficii uimitoare asupra sanatatii
  calendar_month        
Postul Craciunului poate fi o perioada foarte buna pentru sanatatea ta, deoarece restrictiile alimentare au beneficii clare. Afla care sunt cele 8 beneficiii uimitoare asupra sanatatii de care poti beneficia in timpul Postului Craciunului.

Aportul caloric redus, insotit de o cantitate mult mai mica de proteine de origine animala, include numeroase avantaje pentru adultii sanatosi.


Cei care sufera de boli grave sau cronice sunt sfatuiti sa ceara parerea medicului inainte de a adopta alimentatia de post.

Detoxifiere generala

Cel mai mare avantaj oferit de Postul Craciunului este o detoxifiere generala a organismului, care include si o incetinire a metabolismului. Pentru a beneficia insa de acest efect pozitiv, este recomandata moderatia in alimentatie pe timpul postului.

Imbunatatirea digestiei

Atunci cand nu mai este nevoit sa proceseze carne si alte proteine complexe de origine animala, sistemul digestiv consuma mai putina energie, iar digestia este imbunatatita. Proteinele de origine vegetala sunt insotite si de un aport mai mare de vitamine, minerale si grasimi sanatoase.

Scaderea nivelului colesterolului "rau"

In Postul Craciunului, nivelul colesterolului "rau" (LDL) scade, lucru de care beneficiaza intregul organism, dar mai ales sistemul circulator. In plus, regimul de post reduce si riscul de dezvoltare al unor maladii cerebrale ca Alzheimer si Parkinson, prin stimularea celulelor stem in procesul de productie al neuronilor noi.

Micsorarea riscului de osteoartrita

Atunci cand consumi legume cu continut ridicat de calciu in post, oasele nu sufera cu nimic. Dimpotriva, Postul Craciunului scade riscul de osteoartrita. Oasele sunt imune la demineralizare daca incluzi in dieta zilnica legume si fructe proaspete.

Reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare

Postul Craciunului te poate apara de aparitia bolilor cardiovasculare sau poate chiar imbunatati situatia afectiunilor existente. Starea de sanatate cerebrovasculara beneficiaza la fel de mult de pe urma postului, lucru reflectat de nivelul energetic mai ridicat si de starea psihica mai buna.

Normalizarea glicemiei

Nivelul glicemiei scade in Postul Craciunului datorita alimentatiei specifice, lucru ce creste practic sensibilitatea la insulina. Folosirea depozitelor de glucoza din ficat este benefica pentru organism, iar efectele sunt adesea vizibile in starea imbunatatita.

Cresterea nivelului energetic

In timpul Postului Craciunului, se poate observa si o crestere a nivelului energetic, efect obtinut cel mai bine atunci cand alimentatia este echilibrata de-a lungul zilei: portii mai mici si mese mai numeroase.

Aportul caloric redus este fantana tineretii?

Efectele secundare ale postului includ si imbunatatirea starii pielii si a parului. Aportul caloric redus din timpul postului a fost asociat de studiile de specialitate cu o viata mai lunga. Imbunatatirea mecanismelor imunitare poate preveni sau amana aparitia a numeroase boli, dar in timpul postului si starea psihica se poate imbunatati: de la un somn mai linistit pana la un nivel mai redus al stresului in timpul zilei.

Autor: Iulia Anghel

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Paste "con la ricotta"
  • person

    ""oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right