Remedii naturiste pentru astenia de primavara
history_edu ele.ro calendar_month 08 Mar 2012, 10:55
Oboseala, somnolenta, iritabilitatea sau melancolia sunt stari comune ale organismului uman produse de astenia de primavara. Dupa sezonul rece, organismul este lipsit de vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a functiona corect.
Schimbarile de temperatura afecteaza metabolismul si produc schimbari si la nivelul sistemului nervos. Astfel, in aceasta perioada, foarte multe persoane se confrunta cu stari de nervozitate si disconfort general, care afecteaza calitatea vietii.
Care sunt simptomele asteniei de primavara
Printre cele mai frecvente simptome ale asteniilor de primavara se numara: oboseala somnolenta durerile de cap lipsa de energie puterea de concentrare redusa lipsa poftei de mancare depresia.
Oboseala de primavara poate ascunde insa afectiuni grave, astfel ca este indicat sa mergi la medic daca starea ta nu se imbunatateste in decurs de cateva saptamani.
Stilul de viata si astenia de primavara
Fa mai multa miscare in aer liber. Una dintre cele mai eficiente solutii pentru a combate astenia de primavara este sa faci mai multa miscare in aer liber. Mergi sau alearga prin parc, renunta la cateva statii de autobuz in drum spre casa au serviciu sau renunta la lift. Orice tip de miscare este esential pentru un organism sanatos.
Ai grija la ceea ce mananci. In sezonul rece, organismul a fost privat de o serie de vitamine si minerale esentiale. Odata cu sosirea primaverii este indicat sa faci cateva schimbari. Limiteaza consumul de grasimi, alimente prajite si procesate si dulciuri.
Introdu in alimentatie cat mai multe fructe si legume, plante aromatice si condimente naturale. Alimentele crude ofera organismului energie si foarte multe substante nutritive.
De asemenea, este indicat sa consumi cat mai multe produse lactate, in special iaurt, care ofera organismului cantitatea necesara de calciu. Nu uita nici de plantele de sezon precum ceapa si usturoiul verde, care au proprietati extrem de benefice.
Bea multe lichide. Apa este esentiala pentru energizarea si detoxifierea organismului. Poti consuma si ceai verde sau negru care ajuta la absorbtia calciului si au efecte energizante.
Odihneste-te suficient. Respecta programul de somn si incearca sa nu pierzi noptile. Dormi cel putin 7 ore pe noapte. Organismul uman are nevoie de somn si odihna pentru a se regenera si pentru a produse energia necesara in timpul zilei.
Trateaza astenia de primavara cu suplimente alimentare
Ginseng. Ginsengul este un vechi remediu pentru oboseala si alte simptome ale organismului slabit. Alege suplimente alimentare care contin cel putin 4% ginseng si ia zilnic 2 capsule de 100 de miligrame. Ginsengul stimuleaza sistemul nervos si preotejeaza organsimul de efectele nocive ale stresului.
Magneziu. Ia in fiecare zi 400 de miligrame de magneziu. Acest mineral este implicat in numeroase reactii chimice ale arganismului. Ajuta la schimbul proteic si metabolizeaza grasimile si carbohidratii in enrgie. De asemenea, are un efect calmant.
Ginkgo. Suplimentele cu ginkgo imbunatatesc circulatia sangelui catre creier, ceea ce ofera energie intregului organism. Ia in fiecare dimineata 15 picaturi de ginkgo, cu putina apa.
Coenzima Q10. Aceasta substanta este produsa de organismul uman si ajuta la eliberarea de energie. Ia in fiecare zi 30 de miligrame, la micul dejun si pranz. Coenzima Q10 se gaseste si in nuci si uleiuri.
Guarana. Este bogata in calciu, fosfor, potasiu si magneziu si are proprietati antidepresive. Este si un stimlent mental.
Autor: Mihaela Rotaru
Alte articole despre