Alimente pentru sani sanatosi

Alimente pentru sani sanatosi
  calendar_month        
Cine-ar fi crezut ca algele marine japoneze ne pot proteja contra cancerului la san? Se pare ca oamenii de stiinta stiu acest lucru. Studiile de nutritie isi arata in sfarsit rezultatele asupra alimentatiei potrivite pentru preventia cancerului la san. Ce bine c-am ascultat-o pe mama si mi-am mancat vegetalele cand eram mica...

1. Uleiul de peste

Acizii grasi omega-3 din uleiul continut in peste se metabolizeaza in sanii femeii in prostaglandine, substante asemanatoare hormonilor, ce pot inhiba celulele canceroase.

Se pare ca si alimentatia asiatica, bogata in soia si vegetale, ar putea avea un efect de diminuare a riscurilor de cancer al sanului, deoarece numai 1 din 40 de femei asiatice se confrunta cu un astfel de cancer, spre deosebire de Europa si America, unde incidenta este mai mare.

2. Vegetalele din familia Brassica: varza, broccoli, varza de Bruxelles, napii
Cercetatorii americani au descoperit ca indol-3-carbinolul, o substanta ce se gaseste in vegetalele din familia Brassica, stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase ale sanului si mentine in acelasi timp celulele sanatoase.

3. Algele marine

Un grup de cercetatori japonezi si americani a studiat relatia dintre algele marine si celulele mamare si estradiol, hormonul sexual derivat din colesterol.

Astfel, ei au descoperit ca atunci cand mekabu, o alga marina inrudita cu algele brune, este lasata in apa distilata timp de 24 de ore, se creeaza o solutie ce duce la distrugerea pe cale naturala a celulelor canceroase ale sanului, lasandu-le pe cele sanatoase neatinse.

Efectele solutiei sunt mai puternice decat orice medicament chimioterapic. De aceea, o portie de sushi o data pe saptamana este benefica atat pentru inima, cat si pentru sani.

4. Alimentele bogate in vitamina D

Tot americanii au descoperit ca aportul marit de vitamina D scade riscul de cancer la san cu pana la 50%.

Vitamina D se gaseste in: creveti, cod, somon, oua, lapte. Daca nu poti sa consumi unul din aceste alimente intr-o zi, poti sa faci o plimbare de 10 minute in plin soare, plimbare ce va avea acelasi efect de imbogatire cu vitamina D.

5. Ceai verde

Un studiu a demonstrat ca ceaiul verde are afecte anti-tumorale pentru celulele canceroase ale sanului. Astfel, el reduce marimea tumorii si ucide celulele canceroase, constituind astfel o optiune desteapta in locul cafelei de dimineata.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Clipa si Eternitate
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right