Obtine calciul din surse delicioase!

Obtine calciul din surse delicioase!
  calendar_month        
Calciul este important pentru constructia si mentinerea masei osoase, pentru prevenirea osteoporozei si a fracturilor osoase, si chiar pentru ameliorarea sindromului premenstrual . Suplimentele de calciu sunt insa mari, greu de inghitit, si uneori te deranjeaza la stomac.

Deoarece multe diete nu contin cantitatea suficienta de calciu, suplimentarea este necesara. Vestea buna este ca exista si alte variante in afara de suplimentele de calciu greu de inghitit.

Importanta calciului

Calciul este esential pentru sanatatea oaselor, dar este important si pentru inima, sistemul nervos, coagularea sangelui si secretia hormonala. Suplimentarea cu calciu si vitamina D este recomandata chiar si in tratamentul sindromului premenstrual.

Corpul uman nu poate produce cantitatea necesara de calciu fara ajutor exterior. Calciul se pierde zilnic prin par, unghii, urina si fecale. Aceasta pierdere trebuie sa fie inlocuita, altfel corpul va extrage calciul din oase pentru a-l folosi la functionarea celorlalte organe.

Cat calciu este de ajuns?

Pentru femeile aflate in premenopauza si menopauza, de 31-50 de ani, recomandarea zilnica este de 1000 mg de calciu, in combinatie cu o cantitate egala de vitamina D.

Pentru femeile din categoria de varsta 51-70 de ani, sunt recomandate 1200 mg de calciu pe zi. Femeile trecute de 65 de ani ar trebui sa ia peste 1500 mg de calciu zilnic.

Problema cu suplimentele de calciuMulti fabricanti produc numeroase si variate forme de suplimente cu calciu . Totusi, in multe cazuri, aceste tablete sunt prea mari, greu de inghitit si usor de uitat.

In plus, suplimentele de calciu sub forma de pastile dau adeseori greturi, indigestie, constipatie si balonare. Din cauza intolerantei gastrointestinale, aceste suplimente raman adesea in dulapul de bucatarie. Pentru a face fata cererii tot mai mari de suplimentare a calciului, producatorii au dezvoltat si alte forme, in afara de pastile. Iata care sunt ele!

Suplimente de calciu usor de inghitit

1. Apa imbuteliata imbogatita cu calciu

Bautul de apa este un obicei zilnic (sau ar trebui sa fie!) si, daca nu-ti place apa de la robinet, probabil ca bei apa imbuteliata. Cateva din aceste ape, fie ele plate, minerale sau aromatizate, sunt imbogatite cu calciu. De altfel, aceasta varianta ofera avantajul ca apa este consumata in doze, deci si calciul va fi ingerat in doze, si va fi astfel mai bine absorbit.

2. Sucuri de portocale cu calciu

Probabil ca cea mai buna metoda sa facem rost de calciu este laptele, dar ce ne facem daca suferim de intoleranta la lactoza sau, pur si simplu, nu ne place laptele?

De aceea s-au inventat sucurile de portocale imbunatatite cu calciu! Majoritatea sucurilor de portocale contin 300-350 mg de calciu. Citeste etichetele pentru a gasi cea mai buna varianta!

3. Ciocolata cu calciu

Exista cateva marci de ciocolata care ofera aceasta posibilitate, unele sunt chiar si pentru copii. Atentie insa: aceste ciocolate pot fi surse bune de calciu, dar nu sunt scutite de calorii!

4. Aspirina cu calciu

Deoarece exista din ce in ce mai multi oameni care iau zilnic o aspirina pentru preventia bolilor de inima, Bayer a dezvoltat o aspirina care contine si calciu.

Cat calciu e prea mult?

Excesul de calciu nu se inmagazineaza, de aceea, daca am depasit doza zilnica recomandata, ar trebui sa nu patim nimic.Si totusi, desi rara, intoxicarea cu calciu poate aparea in cazul consumului pe termen lung de cantitati excesive (peste 3000 mg). Simptomele intoxicatiei pot fi: constipatie, iritabilitate, dureri de cap, insuficienta renala.

De asemenea, daca urmezi vreun tratament, ai grija ca suplimentele de calciu sa nu interactioneze cu alte medicamente. De exemplu, suplimentele de calciu pot reduce absorbtia tetraciclinei, fierului sau medicamentelor pentru tiroida. De asemenea, orice medicament care trebuie luat pe stomacul gol nu trebuie sa fie luat impreuna cu suplimentul de calciu.

Recomandari